Handige tips bij het inrichten van een kleine vierkante slaapkamer

kleine slaapkamer inrichten

Een kleine slaapkamer inrichten, het klinkt niet aantrekkelijk en lijkt niet handig, zeker niet als die ook nog eens vierkant is. Maar is dat wel zo? Is een kleine kamer inrichten moeilijker dan een grotere? Waarschijnlijk krijg je hier door deze blog een andere kijk op en heb je ook iets aan onze tips.

Slaapkamers en hun gebruikers

Het kan zinvol zijn eerst eens te kijken of de verdeling in huis nog steeds kloppend is. Het is heel gebruikelijk dat ouders de grootste slaapkamer hebben en de kinderen de wat kleinere. Zijn er alternatieven? Kan de grootste slaapkamer ook worden gebruikt door twee kinderen? Of kan de bestemming van die grote zolder worden aangepast? In beide gevallen houd je immers een kamer over.

De kleine vierkante slaapkamer of werkruimte

Terug naar het feit: er wordt een kleine slaapkamer in gebruik genomen en je wil die slaapkamer inrichten, zo efficiënt mogelijk. Waar wordt deze slaapkamer voor gebruikt? Alleen om te slapen? Of moet er ook ruimte zijn om te spelen of om te studeren? Of wordt deze kleine vierkante slaapkamer een werk- of hobbyruimte? Dit zijn belangrijke vragen die je van tevoren moet beantwoorden.

Kleine vierkante slaapkamer inrichten

Als slapen het hoofdgebruik is, moet er in ieder geval een bed in: een bed voor een opgroeiende tiener of voor een peuter? Dat maakt nogal verschil in de lengte van het bed. Wat is de handigste muur om dit bed tegen te plaatsen, rekening houdend met bijvoorbeeld daglicht? Welke andere spullen moeten zeker ook een plek in de kamer krijgen? Heb je al eens aan een hoogslaper gedacht? Dan kan de vloerruimte eronder gebruikt worden om te spelen of om huiswerk te maken. Is een opklapbaar bed een optie? Dan heeft de vloerruimte overdag een andere gebruiksmogelijkheid. Het loont ook zeker om op zoek te gaan naar moderne slaapkamer ideeën, online en offline.

Kleine slaapkamer inrichten als werkkamer

Krijgt deze slaapkamer als bestemming werk- of hobbykamer, dan wordt het een ander verhaal. Het grootste meubelstuk dat er in komt is dan een bureau of werktafel. Een plek voor het raam lijkt logisch maar is afhankelijk van hoe en hoeveel zonlicht er binnenvalt. Een groot bureau of een brede werktafel lijkt handig maar hoe vaak gebruik je die praktische lengte of breedte nou echt? Kijk eens voor een bureau waarvan je het blad kan uitschuiven. Of koop een tafel waarvan je aan één of beide kanten een blad kan opklappen. Moderne slaapkamer ideeën doe je ook voor deze bestemming op door op internet te zoeken, kantoormeubelzaken te bezoeken en om je heen aan mensen te vragen.

Lengte = breedte

Een kleine vierkante slaapkamer heeft ook voordelen. Een kleine kamer is in tegenstelling tot een grotere al snel knus. Het wordt al gauw een kamertje waar je je graag terugtrekt. Een vierkante kamer heeft ook als voordeel dat je minder na hoeft te denken over waar je iets plaatst. Qua indeling verandert er namelijk niets. Wel houd je uiteraard ruimte met de deur en met het daglicht, waar je waarschijnlijk optimaal gebruik van wil maken. Je zal zien dat die onpraktische, vierkante kleine slaapkamer straks een ruimte is waar iedereen wil slapen of werken!

Bron uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/529595237412984879/

Aanbevolen artikelen