PVC vloeren in de slaapkamer

Ben je er nog niet uit welke vloer je graag in de slaapkamer wilt hebben? Vloerbedekking klinkt aantrekkelijk om altijd een zachte, warme ondergrond te hebben, maar dit type vloer is wel erg vlekgevoelig. Kijk eens naar een PVC vloer, dit is een materiaal wat vele voordelen biedt.

Stijlvol en sterk

Een PVC vloer biedt een sterke ondergrond die flink wat kan verduren. Daarnaast heb je vele designs die je kunt kiezen voor jouw slaapkamer, net zoals laminaat. PVC is ook nog eens opgewassen tegen vocht in tegenstelling tot laminaat en andere houten vloeren, zo hoef je je geen zorgen te maken om glazen die omvallen of andere ongelukjes. Kijk ook eens in het assortiment van pvcvloeren naar leuke designs die perfect bij jouw slaapkamer passen. Je kunt kiezen tussen de variant die je legt zoals laminaat, of gelijmd op de vloer. De gelijmde vloeren hebben geen ondervloer.

Geen werking

Omdat PVC geen werking heeft zoals laminaat, kan je ervoor kiezen om zonder (plak)plinten de vloer te leggen, er zullen geen kieren ontstaan. Dat is natuurlijk ideaal als je graag een modern en strakke uitstraling in de kamer wilt hebben.

Minder contactgeluid

Een van de nadelen van een harde vloer is het contactgeluid wanneer je erop loopt. PVC vloeren hebben het grote voordeel dat geluiden reduceerd worden, zeker wanneer er een extra ondervloer wordt gebruikt. Dat is dus ook ideaal in appartementen, waar de eis voor geluidsreductie hoger ligt.

Warme voeten bij het opstaan

Als je graag warme voeten wilt hebben tijdens het opstaan, dan kan je altijd voor vloerverwarming kiezen met een PVC vloer. Dankzij de goede geleidende eigenschappen is deze vloer zeer geschikt hiervoor.

Schoonmaken kost weinig moeite

Ben je liever niet teveel tijd kwijt met een vloer onderhouden of schoonmaken? Ook dan is de PVC vloer een goede kandidaat. Vlekken trekken niet snel in en dankzij de waterbestendigheid zul je ook geen last krijgen van planken die krom trekken of andere narigheid. En je hebt geen speciale olie nodig voor een mooie uitstraling zoals bij een massief houten vloer wel het geval is.

Aanbevolen artikelen