Helemaal hip, slapen in een bedstee!

Slapen in een bedstee

Slapen in een bedstee: is dit iets voor jou? Misschien ben jij niet de gelukkige eigenaar van een oud huisje waar nog een echte bedstee in te vinden is? Geen nood: je kunt perfect zelf een bedstee creëren. Slapen in een bestede is niet alleen gezellig, het is bovendien goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. 

De bedstee in vroegere tijden

Vroeger was slapen in een bestede bedoeld om het lekker warm in je bed te hebben. De huizen waren helemaal niet geïsoleerd, er bestond geen centrale verwarming en het kon dus ijzig koud zijn ’s nachts. Een bedstede was in vele gevallen uit hout gemaakt waarbij hout de perfecte isolatie was. Als je ging slapen in een bedstee deed je het deurtje dicht en na een paar minuten was het vrij warm en kon je toch lekker slapen. 

De bedstede nu

Als je in een oud boerderijtje woont dat nog een bedstede heeft, gebruik ze gerust. Misschien is je woonkamer niet echt dé ideale plek om te slapen in een bedstee? Gebruik je bedstede dan als day-bed of als speelhoekje voor de kinderen. Kinderen zitten namelijk graag in een kleine beschutte omgeving. Daarom is een bedstee in een kinderslaapkamer een leuke aanwinst. Met wat handigheid knutsel je zelf een bedstede in een kinderslaapkamer. Beschouw het als een soort van ingebouwde kast. Rond het bed kun je andere kastjes aanbrengen. Het resultaat is dan dat het bed volledig in de muur zit en je kind zich perfect kan terugtrekken in zijn eigen bedstee. Op dezelfde manier kun je in je eigen slaapkamer een bedstede creëren. Slapen in een bedstede is namelijk heerlijk intiem en knus. 

Een bedstede voor elke stijl

Een bedstede associeer je natuurlijk met landelijke stijl, een boerderijtje of een oud pand. Maar niets belet je om bijvoorbeeld te slapen in een bedstede in een industrieel interieur. Denk hierbij aan industriële schuifdeuren die aan een rail-systeem hangen. Deze zijn ideaal om een bedstee te creëren. Ze zijn decoratief en niets laat vermoeden dat er zich achter die deuren een bed bevindt. Zorg er voor dat de muur waarin je bedstee zich bevindt volledig afgewerkt is in dezelfde stijl. Voor je minimalistische huis ga je voor een strakke afwerking van het geheel. Voor je vintage woning kies je voor pastelkleuren en voor je romantische interieur kun je werken met kantjes en frulletjes. 

Slapen in een bestede is gezond

Een bedstede geeft je een veilig gevoel en het is er stil. Zo is bijvoorbeeld een bedstede in een industrieel interieur ideaal als contrast met de grote ruimtes van je pand. Je bedstee is de plek waar je ’s nachts tot rust komt.

Aanbevolen artikelen