Hoe kan je koude voeten in bed vermijden

wat te doen tegen koude voeten

Wie last heeft van koude voeten in bed, is heus niet de enige die daar mee te maken heeft. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een derde van de vrouwen last heeft van koude voeten. Medici noemen voeten wel eens de thermostaat van je lichaam. In de zomer zorgen ze dat de hoge lichaamstemperatuur naar beneden gaat. In de winter houden ze de bloedvaten van je lichaam dicht. Op die manier wordt de lichaamswarmte binnen gehouden. Het rechtstreeks gevolg is dat je ’s winters last krijgt van koude voeten. Het dragen van pantoffels is een van die huis- en tuinmiddeltjes. Een klein overzicht in een notendop wat je moet doen om koude voeten in bed tegen te gaan.

Tip 1: Het dragen van wollen sokken

Het is algemeen geweten dat wie wollen sokken draagt sneller in slaap geraakt. Vlak voor dat je gaat slapen kan je pantoffels of insteek sloffen dragen in de sofa tijdens het bingewatchen. Als je eenmaal onder de jouw dekbed met nieuw dekbedovertrek kruipt, zijn wollen sokken aangewezen om geen last te hebben van koude voeten. Voorkom sowieso katoenen sokken. Als je nog kou hebt, kan je gerust twee sokken over elkaar dragen. Wollen sokken zien er misschien niet bepaald sexy uit, maar helpen wel degelijk tegen je koude voeten. Net zoals sloffen een wondermiddel is tegen koude voeten wanneer je tv kijkt.

Tip 2: Zorg voor een goede voetmassage

Het is een publiek geheim dat voetmassages de bloedsomloop stimuleren. Masseer je voeten of die van je levenspartner. Bij voorkeur met olie. Sesamolie is op dat vlak een absolute aanrader, hoewel massage olie of vaseline eveneens een heilzame werking hebben. Stel dat je geen zin hebt om je voeten te masseren? Er zijn voldoende voetmassage apparaten op de markt in alle prijsklassen. Vergeet niet je sokken aan te trekken als je in bed kruipt.

Tip 3: Maak dat je niet met gekruiste benen over elkaar gaat zitten

Het klinkt misschien bizar, maar een veel voorkomende fout bij vrouwen is dat je met de benen over elkaar gaat zitten. Deze (verkeerde) lichaamshouding zorgt vaak dat bloedvaten afknellen, waardoor de doorbloeding van je voeten vermindert. Daarnaast kan het er op middellange termijn voor zorgen dat je problemen krijgt met spataderen.

Tip 4: Beweging zorgt dat je warme voeten krijgt

Als je sport ga je automatisch warm krijgen. Geef net voor het slapen gaan de doorbloeding van je benen nog een kleine boost met extra simpele oefeningen. Trek je pantoffels uit en ga vervolgens op je tenen staan, zak naar de grond en herhaal dit verschillende keren na elkaar. Een ander goed alternatief is dat wanneer je in bed ligt, je voeten verschillende keren na elkaar ronddraait. Zo geraken ze binnen de kortste keren warm.

Aanbevolen artikelen