Zo kun je je badkamer moderniseren zonder dat het veel geld kost

badkamer vernieuwen

Loop je ’s ochtends vanuit je hippe zwarte slaapkamer je badkamer in en heb je het gevoel dat je daarmee de jaren ’90, ’80 of misschien wel de jaren ’70 binnen wandelt? Dan is het tijd voor een update van je badkamer. Dit is natuurlijk al snel een dure, en ingrijpende klus. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Ten eerste omdat je online makkelijk kortingen kunt vinden van jouw favoriete badkamer winkels zoals op: https://bespaardeals.nl/badkamerwinkel.nl zijn, ten tweede: als je veel zelf doet en niet compleet gaat verbouwen, maar kiest voor enkele slimme aanpassingen. Op deze manier kun je je badkamer namelijk ook een frisse, en volledig nieuwe, look geven. Hieronder wat tips en adviezen om jouw badkamer voordelig, snel en relatief eenvoudig een make-over te geven.

Neem een modern toilet

Een grote aanpassing in de uitstraling van je badkamer is het moderniseren van de wc. Oude toiletpotten hebben vaak een traditionele stortbak, die veel plaats innemen en erg gedateerd ogen. Tegenwoordig zijn hypermoderne, zwevende toiletten een goed alternatief, ook in financieel opzicht. 

Een frisse en fijne uitstraling

Kies je voor dit type toilet, dan krijgt jouw badkamer meteen een frissere, fijnere uitstraling! Wil je een toilet kopen, kijk dan eens goed naar het bedieningspaneel van het toilet, want daarin zijn grote verschillen, vooral qua kleur en uitstraling. Kies er een die past bij je badkamer, zodat die meteen een frisse uitstraling krijgt.

Tegels bepalen voor een groot deel de uitstraling

Vaak zijn het de tegels die een badkamer een ouderwetse sfeer geven, maar met leuke tegels op de muren en vloer kun je deze badkamer snel veranderen in een moderne ruimte. Fraaie tegels zijn er in allerlei soorten, modellen, kleuren en maten. Vooral grote vloertegels en muurtegels zijn tegenwoordig populair. Hiermee kun je de badkamer een eigentijdse, strakke uitstraling geven. Houdt je meer van een klassiek of romantisch geheel, dan zijn kleinere tegeltjes een optie.

Installeer een nieuwe douchekop

Een modernere douchekop, doet wonderen voor de uitstraling van je badkamer. Met name een regendouche is vandaag de dag een goede optie om de badruimte te moderniseren. Dit type douchekop zorgt voor een brede waterstraal en optimaal douchecomfort. Wil je dus luxueuzer en comfortabeler douchen, schaf dan een regendouche aan. De eerste weken zal het voelen alsof je in een hotel logeert!

Pak de verlichting aan

Tegenwoordig kun je met waterdichte led-verlichting een enorme invloed hebben op de sfeer in je badkamer. Led-strips langs het badkamermeubilair, rond de douchecabine of waterdichte led-spotjes in bad monteren heeft een superieur effect op de sfeerbeleving. 

Kleur bepaalt de sfeer in de badkamer

Houd je van een moderne en eigentijdse look, kies dan voor kleuren als lichtgeel, blauw of wit. Met rood en roze creëer je eenvoudig een warme en romantische ruimte. Aan te raden is om inspiratie op te doen op internet en voorbeelden van stijlvol verlichte badkamers te zoeken, omdat het vaak moeilijk is een duidelijk beeld van LED kleurgebruik in je hoofd te krijgen. Op Youtube kun je hier ook enorm veel instructie- en sfeer video’s over vinden. Ook over het verbouwen zelf trouwens, zeker omdat bovenstaande aanpassingen zo groot gemaakt kunnen worden als je zelf will. Succes en geniet van je nieuwe badkamer!

Aanbevolen artikelen