Wat kun je doen om jouw studio van een moderne inrichting te voorzien?

studio

Ga je binnenkort een mooie studio betrekken of ben je al trotse eigenaar van een prachtige studio? Dan wil je hem natuurlijk zo praktisch mogelijk inrichten, zonder concessies te doen op het gebied van styling. Met behulp van een aantal handige tips kun je zorgen voor een moderne inrichting in je studio, zonder dat de ruimte er nog kleiner van wordt.

Ga voor multifunctioneel

Juist op een plek waar je weinig ruimte hebt is het belangrijk om de beschikbare vierkante meters zo goed mogelijk te benutten. Het liefste zou je misschien slapen op een heerlijk luxe boxspring, maar multifunctionele meubels zoals slaapbanken zijn qua ruimte beter voor in jouw studio. Je kunt kiezen uit allerlei exemplaren. Ga jij voor een moderne inrichting in je eigen studio? Dan zijn strak uitgevoerde slaapbanken een goed idee; kijk daar voor maar eens op https://meubels.com/slaapbanken. Overdag kun je er lekker op zitten en ’s avonds zijn ze de ideale plek om te chillen. Voor je naar bed gaat zet je je slaapbank eenvoudig om in een heerlijk bed. Ook bij andere meubels is het slim om te kiezen voor veelzijdige uitvoeringen. Zet bijvoorbeeld een inklapbare eettafel neer, zodat je ruimte bespaart als je niet aan het eten bent. Ook kun je kiezen voor een bureau die tevens dienst kan doen als nachtkastje.

Richt je studio driedimensionaal in

In een ruime woning hoef je niet zo bang te zijn dat je meubels niet passen. In een studio is dat net even wat anders. Vaak heb je maar zo’n 20 of 30 vierkante meter waar je alles op moet doen. Slapen, koken, eten en werken. In zo’n geval is het slim om driedimensionaal te denken. Gebruik niet alleen het vloeroppervlak, maar benut ook zeker de ruimte aan je muren. Hang bijvoorbeeld kistjes of planken op. Vervolgens kun je hier je boeken, serviesgoed en andere spulletjes op kwijt. Nog een goed idee is het plaatsen van één of meer ruimte vergrotende spiegels aan de wand. Een andere slimme optie is een open kast die tegelijkertijd als opbergruimte en als roomdivider dient. Het plaatsen van een hoogslaper is nog een goede manier om de ruimte in je studio maximaal te benutten. Doordat je bed omhoog wordt geplaatst houd je eronder meer ruimte over. Hier kun je bijvoorbeeld een thuiswerkplek realiseren of een extra bank neerzetten. Laat dus vooral je fantasie en creativiteit de vrije loop bij de inrichting van jouw moderne studio!

Essentiële onderdelen in jouw studio

Natuurlijk zijn er ook absoluut essentiële onderdelen in je studio. Denk bijvoorbeeld aan je verwarmingssysteem. Zelfs een kleine studio is niet echt comfortabel meer als je hem niet lekker warm kunt stoken. Je kunt kiezen voor een traditionele verwarming, maar veel praktischer is het om te kiezen voor moderne radiatoren. Deze zijn veel mooier in het ontwerp en besparen ook nog eens veel ruimte. Overigens kun je kiezen uit zowel horizontale als verticale modellen, zodat ze altijd passen binnen jouw interieur.

Aanbevolen artikelen