Slapen onder een schapenvacht

Die heerlijke, veelzijdige schapenvachten!

Schapen grazen onze bermen en grasvelden op de beste denkbare manier kaal én leveren ons prachtige wol. Behalve dat brengen schapen ons nog iets heel bijzonders in de vorm van zachte, warme en sfeervolle schapenvachten. Schapenvachten in de slaapkamer, slapen onder een schapenvacht en een vacht als decoratie in de woonkamer; het is tegenwoordig aan de orde van de dag en ook nog eens trendy. En dat is bepaald niet zonder reden. Slapen onder een schapenvacht ís ook gewoon heerlijk, het is ook nog eens heel gezond en de vachten zien er ook altijd zo gezellig uit.

Schapenvacht in de slaapkamer

Vraag mensen naar de redenen waarom ze eigenlijk onder een schapenvacht slapen en negen van de tien mensen zullen beginnen over het feit dat de vachten zo heerlijk zacht zijn. Daarnaast voelen de schapenvachten altijd zo heerlijk warm aan, bekend is dat de vachten de lichaamstemperatuur aanneemt als je er onder gaat liggen. Geen wonder dus dat je kiest voor een schapenvacht in de slaapkamer. Er is echter meer, de schapenvachten kunnen in bepaalde gevallen heilzaam werken vanwege de aanwezigheid van bepaalde stoffen en mensen bevrijden van pijnklachten. Bovendien voorkomen schapenvachten het fenomeen doorliggen. Niet voor niets maken ook ziekenhuizen gebruik van deze vachten om doorliggen op een natuurlijke natuurlijke wijze tegen te gaan. Nadat de schapen geslacht zijn en de vachten geschikt blijken, gaan ze naar de looier waar de vacht op milieuvriendelijke wij gelooid wordt.

Soorten schapenvachten

De verschillende soorten schapenvachten (afkomstig van verschillende schapenrassen) zorgen altijd voor een aangename sfeer in je huis. Een zachte, natuurlijke sfeer vooral. Er zijn diverse soorten vachten te koop, vachten in verschillende kleuren en afmetingen. Daarom ook is er altijd een geschikte vacht verkrijgbaar voor elk huis en voor in elke slaapkamer. Behalve door mensen, zijn schapenvachten ook bijzonder geliefd bij huisdieren. Nadat je eerst met je partner moet strijden om een plekje op de schapenvacht, moet je daarna nog afrekenen met je huisdieren want ook die doen bijkans een moord om op een schapenvacht te mogen liggen.

Perfecte isolatie tegen snijdende kou

Dat er sprake is van een grote diversiteit in vachten is niet verwonderlijk. Zo is het bekend dat schapen die vooral in de koudere omgevingen leven, een veel dichtere vacht hebben die bovendien goed isoleert. Een schapenvacht met gekrulde haren is afkomstig van een schaap die die haren gebruikte om wat meer lucht tussen de haren te brengen en die lucht daar ook langer te houden. Of neem nou de vachten van IJslandse schapen. Deze schapen leven veelal in een klimaat dat vochtig en koud is. De vacht is heel bijzonder: de buitenste laag bevat glanzende draden die het schaap helpt om elementen als regen en mist te kunnen weerstaan. De binnenste laag is veel fijner en bovendien ook zachter: de perfecte isolatie tegen snijdende kou.

Natuurlijk middel tegen pijn

Schapenvachten als vloerkleed of als kussen om zo heerlijk tegen aan te liggen. Vachten van schapen als een natuurlijk middel tegen pijn of als deken. Zelfs in kleding wordt schapenvacht toegepast en als je zelf dan nog niet helemaal om bent denk dan aan je huisdier. Want ook die geniet met volle teugen van een schapenvacht.

Aanbevolen artikelen