Hoe zorg je voor een opgeruimde slaapkamer?

opgeruimde slaapkamer
Je slaapkamer is dé plaats in je huis waar je tot rust komt. Althans, dat is de bedoeling. Om een rustig gevoel te krijgen, is het wel zo prettig dat de ruimte schoon en opgeruimd is. Over bergen kleding heen moeten stappen om je bed te kunnen bereiken, is daarbij geen goed uitgangspunt. Herken je je hierin? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Maar hoe zorg je voor een opgeruimde slaapkamer? Door stap voor stap spullen te verzamelen, te ordenen, op te ruimen, weg te gooien en schoon te maken.

Hoe zorg je voor een opgeruimde slaapkamer?

Je slaapkamer opruimen kan een onmogelijke opgave lijken. Dit geldt zeker wanneer je hier langere tijd geen aandacht aan hebt besteed en door de bomen het bos niet meer ziet. Een stappenplan maken kan je helpen om van start te gaan.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dat je, alvorens je begint, de benodigde spullen bij de hand hebt. Je slaapkamer opruimen gaat sneller en efficiënter als je niet telkens wordt onderbroken, omdat je spullen moet gaan pakken of zelfs moet gaan aanschaffen. Zorg dat je voor je begint zaken als opbergdozen, vuilniszakken, een bezem en/of stofzuiger en schoonmaakmiddelen klaar hebt staan. Nu kun je aan de slag!

Kleding in de slaapkamer opruimen

Begin met de kleding in de slaapkamer opruimen. Vuile kleding breng je naar de wasmand of stop je rechtstreeks in de wasmachine. Schone kledingstukken kun je netjes opvouwen en in je kledingkast leggen of ophangen. Grote kans dat alleen deze handeling al een wereld van verschil maakt.

Overbodige spullen weggooien

Pak een lege vuilniszak en kijk eens rond in je slaapkamer. Welke spullen kunnen weg? Deze kunnen variëren van de prijslabels van kledingstukken die je hebt afgeknipt tot etensverpakkingen en gebruikte tissues. Ook kleding die je nooit meer draagt kan weg. Bruikbare spullen kun je in een aparte zak stoppen, zodat je er wellicht iemand anders blij mee kunt maken.

Opruimen en ordenen

Heb je je ontdaan van de (voor jou) nutteloze spullen? Dan kun je de zaken die je nog wel gebruikt ordenen. Pak de opbergdozen die je had klaargezet en stop de spullen die bij elkaar horen in eenzelfde doos. Bijvoorbeeld alle tijdschriften bij elkaar en alle make-up en beautyproducten bij elkaar. Zo schep je orde in de chaos én oogt het ook nog eens veel netter.

Vegen, stofzuigen en schoonmaken

Nu alle rondslingerende spullen op een logische plek zijn ondergebracht, kun je beginnen met schoonmaken. Stof je nachtkastjes, tv-meubel en andere zaken af en haal een bezem of stofzuiger door de slaapkamer. Maak een sopje met allesreiniger en poets alles grondig schoon. Afhankelijk van het type vloerbedekking kun je de vloer dweilen en weer als nieuw laten lijken.

De finishing touch

Er is niets zo fijn als in een fris bed in een goed geventileerde ruimte in slaap te vallen. Is alles opgeruimd en schoon? Verschoon dan je beddengoed en zet de ramen lekker open. Eventueel kun je de kamer opleuken met wat accessoires als fijne kussens of gezellige kaarsjes.

slaapkamer opruimen

Je nette slaapkamer bijhouden

Hoe zorg je voor een opgeruimde slaapkamer? Als je je slaapkamer eenmaal opgeruimd en schoongemaakt hebt, dan is het slechts een kwestie van bijhouden. Gooi vuile kleding direct in de was en leg schone kledingstukken meteen in je kast. Gooi afval weg en leg gebruikte spullen terug op hun plaats na gebruik. Door van nu af aan regelmatig te luchten, je bed verschonen en een doekje door de kamer te halen, heb je altijd een schone, nette slaapkamer.

Aanbevolen artikelen