Welke slaapkamer stijl past bij jou?

Welke slaapkamer stijl past bij jou

Wil je jouw slaapkamer een grote make-over geven? Dan raden wij je aan om een bepaalde stijl voor de ruimte te kiezen. Weet je in welke stijl je jouw slaapkamer in wil richten, dan is het namelijk veel gemakkelijker om de kamer een stijlvolle make-over te geven. Maar welke slaapkamer stijl past bij jou? Daar kom je vanzelf achter door dit artikel door te lezen.

Op deze pagina beschrijven we 6 populair slaapkamer stijlen. Neem je deze beschrijvingen goed door, dan kom je er vanzelf achter welke stijl het beste bij jou past. Deze stijl houd je vervolgens aan bij het inrichten van je slaapkamer. Erg handig!

De landelijke stijl

De landelijke stijl is een gemoedelijke en gezellige stijl. Deze stijl geeft jouw slaapkamer een geborgen sfeer: veel mensen voelen zich helemaal thuis in een landelijke slaapkamer.

Onderstaande foto geeft je een duidelijk beeld van de landelijke stijl.

landelijke stijl slaapkamer

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/185351340891343307/

De moderne stijl

Een moderne slaapkamer heeft een strakke inrichting en de accessoires hebben een strakke vormgeving. Veel mensen vinden de moderne stijl niet alleen stoer en trendy, maar ook rustgevend.

Op deze af zie je hoe een moderne slaapkamer eruit kan zien.

slaapkamer in moderne stijl

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/206673070377056957/

De industriële stijl

De industriële stijl is erg stoer. In een industriële slaapkamer kom je veel stoere en robuuste meubels tegen. Ook de accessoires in de ruimte hebben een rauw randje. Houd je van interieurs met ‘edge’? Dan is deze stijl zeker iets voor jou.

De Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl is vrij eenvoudig en ‘clean’. Toch is deze stijl zeker niet saai. Dit komt omdat de Scandinavische woonstijl een leuk kleurenpallet heeft. De kleuren van de Scandinavische stijl zijn licht en zacht. Samen geven de kleuren je slaapkamer een hele fijne sfeer, zo ook bij kinder slaapkamers. Bekijk deze halfhoogslapers van Petite Amélie.

petite amelie

© Petite Amélie

De vintage stijl

Vintage is helemaal hip. Krijg jij ook zo’n fijn, nostalgisch gevoel als je naar vintage meubels en woonaccessoires kijkt? Dan is deze stijl zeker iets voor jou. Ook je slaapkamer kun je volgens de hippe, vintage stijl inrichten.

De klassieke stijl

Tot slot kun je jouw slaapkamer ook volgens de klassieke stijl inrichten. Deze stijl is niet alleen subtiel en rustig, maar ziet er bovendien romantisch uit. Zeker als je een kroonluchter ophangt op jouw klassieke slaapkamer, krijgt de ruimte een flinke boost van romantiek. Wil je jouw slaapkamer een romantisch sfeertje geven? Dan kan dit zeker met de klassieke stijl.

Aanbevolen artikelen