Industriële woontrend

We leven in een tijd dat we ons graag willen uitdrukken en dat doen we op veel manieren. Een van die manieren is hoe we ons huis inrichten en we proberen onszelf te omringen met dingen die ons inspireren en dingen waar we blij en gelukkig van worden.
Wat de laatste jaren enorm in opkomst is, is de industriële woontrend. Kenmerken daarvan zijn vaak een stoer en robuust uiterlijk van de gebruikte meubels, denk aan grote archetypische meubels en weinig gefrutsel, onafgewerkt hout met dikke metalen scharnieren. Ofwel dingen die zo uit een fabriek zouden kunnen komen.
Vaak wordt er gedacht dat het dan meteen ongezellig is maar niets is minder waar, het kan heel gezellig zijn en dat hangt compleet van uw keuzes af. Er kan gekozen worden voor een modern industriële sfeer maar ook voor een ouderwetse, denk hierbij aan een Amerikaanse fabriek uit de jaren 20 met veel gietijzeren meubels en details. Deze sferen zijn toe te passen in verschillende vertrekken in uw huis zoals uw slaapkamer. Een industriële slaapkamer inrichting kan veel sfeer aan uw slaapkamer geven en is een interessant alternatief voor veel huidige woontrends.

industriele slaapkamerkast

Industriële slaapkamer inrichting

Als u denkt aan een industriële slaapkamer inrichting kunt u veel kanten op en er zijn verschillende meubels in uw slaapkamer waar dit op toe te passen is, u kunt bijvoorbeeld kiezen voor een industriële slaapkamerkast, nachtkastjes in deze stijl of een strak, industrieel vormgegeven bed. De slaapkamerkast is een belangrijk meubelstuk in uw slaapkamer en met een industrieel thema is dit een goed meubelstuk om de sfeer in uw slaapkamer te bepalen. Belangrijk is het uiterlijk en de materialen die gebruikt zijn voor de industriële slaapkamerkast. Bij een kast in de hier beschreven industriële look moet je denken aan het gebruik van voornamelijk metaal en hout. Voor een wat stoerder uiterlijk kunt u kiezen voor donker en onbewerkt hout en voor geborsteld metaal. Gaat u voor een moderner industrieel thema? Dan kunt u kiezen voor lichtere houttonen en aluminium in plaats van staal. Ook is gietijzer een erg goed materiaal om een industriële sfeer te creëren en brengt vaak een warme sfeer met zich mee vanwege de kleur van het materiaal.
De muren en vloer van uw slaapkamer zijn ook erg bepalend voor de sfeer en kunnen goed van een industriële look worden voorzien. Vaak wordt er gebruik gemaakt van wat donkerdere tonen of een onafgewerkte look, zoals een deel van de muur waar de bakstenen nog zichtbaar zijn. Een industrieel muuraanzicht is ook vaak te creëren met panelen die u direct op uw muur kunt bevestigen. Ook met de vloer kunt u veel kanten op. De vloer is vaak goed aan te passen aan de rest van de kamer. Voor een moderne industriële look wordt vaak gekozen voor een gegoten betonnen vloer of een gietvloer en een ouderwetse look vraagt sneller om (onafgewerkt) hout of een mooi vintage vloerkleed.

industriele slaapkamer inrichting

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/431501208029717883/

industriele kast

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/370772981802187139/

Advies

Advies inwinnen over een industriële look kan lastig zijn. Ons advies is om er veel over te lezen en vooral veel afbeeldingen van woningen te bekijken die deze inrichting hebben. Een goede sfeerimpressie is ook te halen uit oude fabrieksfoto’s. Deze kunnen u goed helpen bij het uitkiezen van een industriële inrichting en u op ideeën brengen.

Aanbevolen artikelen