Slaapkamer aan een opfrisbeurt toe?

opfrisbeurt slaapkamer

Je slaapt inmiddels al jaren op het bed dat je kocht toen je op jezelf ging wonen. De vloerbedekking in de slaapkamer ziet er niet zo mooi meer uit en ook de muren kunnen wel een opfrisbeurt gebruiken. Je zit vol met ideeën. Je bent al verliefd op een mooie boxspring, op de vloer wil je chique laminaat en de muren moeten gestuukt worden. De uitvoering van die ideeën is alleen niet mogelijk op dit moment. Je hebt niet de financiële ruimte om je slaapkamer op te knappen. De vaste lasten zijn hoog en worden alleen maar hoger. Met name de energierekening is elke maand weer een aanslag op je bankrekening.

Hoe kun je besparen op je energieverbruik?

Zonder dat je het misschien door hebt, verbruik je onnodig veel energie. Mooi voor jouw energieleverancier, slecht voor het milieu en desastreus voor je bankrekening. Met een aantal eenvoudige aanpassingen in je dagelijkse leven kun je je energieverbruik verlagen en zo besparen op de energierekening. Gebruik bijvoorbeeld geen elektrische deken. Dit is een echte stroomvreter en kan ook nog eens voor brandgevaar zorgen. Als je het koud hebt, neem dan liever een extra dekbed. Als je een dubbele elektriciteitsmeter hebt, dan betaal je ’s avonds en ’s nachts een lager tarief. Je kunt de wasmachine, droger en afwasmachine het beste aanzetten zodra het lage tarief ingaat. De meeste moderne apparaten hebben een functie om de start van het programma uit te stellen. Dan hoef je niet wakker te blijven om alle apparaten aan te zetten. Het heeft ook zin om je CV ketel instellingen eens na te kijken. Je kunt de opwarmtijd van de verwarming het beste zo langzaam mogelijk zetten. Dan gebruik je over het geheel gezien minder energie.

Hoe vind je de voordeligste energie aanbieding?

Als je al zo veel mogelijk energiebesparende maatregelen hebt getroffen, kun je nog meer besparen het vergelijken van de goedkoopste energieleveranciers. Als je misschien denkt dat het lastig is om uit alle aanbiedingen de beste voor jouw situatie te vinden, dan kun je gerust zijn. Energie vergelijken is gemakkelijk je kunt eenvoudig alle leveranciers met de voordeligste aanbieding voor jouw situatie op een rijtje krijgen. Als je de beste aanbieding gevonden hebt, is overstappen super makkelijk. Nu kun je meteen profiteren van een lagere energierekening en houd je geld over om je slaapkamer op te knappen.

Aanbevolen artikelen