Sta op met een heerlijk zacht vloerkleed onder je voeten.

Verwen je voeten én je ogen met een vloerkleed

Vloerkleden zijn momenteel erg trendy. Bijna elke, zichzelf respecterende woonwinkel, heeft ze in het assortiment opgenomen. In woonmagazines, op internet of op Pinterest vind je vele, inspirerende voorbeelden. Een vloerkleed geeft een ruimte direct een hele andere, warme uitstraling.
Maak er een heuse eye catcher van. Varieer naar hartenlust met ronde, vierkante of rechthoekige vloerkleden. Wil je een laagpolig vloerkleed of toch liever dat hoogpolige exemplaar, waar je lekker in wegzakt? Een moderne, klassieke, vintage, industriële of landelijke stijl? Behalve vertrouwde kleuren als grijs, groen, blauw en créme, veroveren ook andere kleuren de vloer. Denk aan warm geel, oudroze of aardetinten, zoals terracotta. Ook zie je steeds meer patronen. Kies eens voor een vloerkleed in een materiaal als sisal.

Die trend vind je, gelukkig, ook terug in de slaapkamer

Waar de slaapkamer vroeger een ondergeschoven kindje was, is het tegenwoordig een volwaardige ruimte. In een slaapkamer vinden vaak hele bijzondere momenten plaats. Die ruimte verdient dus meer aandacht. Geen witte, steriele muren meer, maar wanden met een tintje of trendy kleur. Uiteraard met een comfortabel bed, zoals een boxspring. Praktisch uitgevoerde kledingkasten, een walk in closet of een televisie aan de wand zijn bijna vanzelfsprekend. Zelfs kamerplanten zie je er verschijnen. En natuurlijk een heerlijk zacht vloerkleed. Kijk eens naar een grijs vloerkleed van Floorpassion.nl. Grijs is een kleur die prima met warme najaarstinten combineert, maar ook goed met een sobere inrichting in witte en zwarte tinten. Een must have!

In zo´n slaapkamer ga je graag slapen! Wakker worden is een iets ander verhaal. Een slaapkamer mag lekker koel zijn. Slapen met het raam open is alleen maar aan te bevelen. Een koude vloer is een echte afknapper en stimuleert je ook niet om uit bed te komen. Waarom “verwennen” we onze ogen ´s morgens met dimbaar licht? Onze oren worden door de wekker of onze telefoon met zachte, lieflijke melodietjes bestookt.
Onze voeten? Die worden ijskoud vergeten. Die belanden, als ze geluk hebben, op een houten of laminaat vloer of, nog veel onaangenamer, op een tegelvloer. Je sloffen, die je ´s avonds naast je bed had klaargezet, zijn bij het opstaan meestal onder het bed verdwenen. Niet echt relaxt wakker worden. Verwen je voeten én jezelf. Leg daarom een zacht vloerkleed naast je bed. Dan stap je ´s ochtends met plezier uit bed. Zachte landing!

Aanbevolen artikelen