De kamersteiger: ideale hulp bij het klussen in een slaapkamer met hoog plafond

Een kamersteiger is de ideale hulp bij het klussen. Voor het schilderen of stuken van hoge ruimtes heb je een klimproduct nodig, zodat je overal moeiteloos bij kunt. Bovendien werk je dan niet boven je macht en sta je comfortabel, zeker wanneer je langere tijd achtereen bezig bent. Het grote verschil met een ladder is dat je stabieler kunt staan en meer (zware) werkmaterialen mee kunt nemen en hanteren. Een kamersteiger is veiliger, handiger en eenvoudig in gebruik.

Wat is nu precies een kamersteiger?

Een kamersteiger is een smalle steiger voorzien van wieltjes, compact opvouwbaar en gemakkelijk te vervoeren. Het product kan door één persoon snel en eenvoudig worden opgebouwd. De steiger is zowel geschikt voor professioneel als voor doe het zelf gebruik. Daarbij is de steiger uit te bouwen tot verschillende gewenste hoogtes. Deze vouwsteiger wordt veelal gebruikt voor diverse binnenruimtes en is met name ideaal voor smallere ruimtes en gangen. Rijdt probleemloos door de deuropening en is na gebruik op simpele wijze op te bergen.

Waarop moet je letten?

Let op veiligheid en kwaliteit. Dan ben je jarenlang verzekerd van een steiger die professioneel is, lang meegaat en veilig is.
Een kamersteiger die gemaakt is van aluminium, is licht in gewicht en hoogwaardig in kwaliteit. Antislipprofielen op de toplaag en sporten zorgen voor grip, dit voorkomt uitglijden. Let verder op een goed remsysteem en op de stabiliteit. Houd je tijdens de werkzaamheden aan de voorschriften die gelden voor het opbouwen en gebruik van de steiger.

Verschillende soorten kamersteigers

Er is keuze uit verschillende soorten steigers die gebruikt kunnen worden voor binnenruimtes, zoals de slaapkamer. Zo zijn er smalle, maar ook bredere steigers. Lage steigers, maar ook combisteigers, voor hogere ruimtes.
Opzetstukken zorgen hierbij voor een hogere werkhoogte, naar gelang de hoogte die gewenst is. Kamersteigers zijn vaak combineerbaar met diverse componenten en onderdelen. Bij hogere modellen is het belangrijk dat stabilisatoren de stellage veilig en stabiel houden.

De voordelen op een rij:

* Een kamersteiger is een praktisch en professioneel hulpmiddel en vraagt weinig opslagruimte.
* Onmisbaar bij diverse klussen zoals schilderen en stuken.
* Comfortabel om langere tijd achtereen op hoogte te werken.
* Veilig en eenvoudig in gebruik: in je eentje op te bouwen en af te breken.
* Vouwbaar, smal en gemakkelijk te verplaatsen en vervoeren.
* Op diverse manieren te positioneren en uit te bouwen. Ideaal voor de verbouwing van slaapkamers met hoge plafonds.
* De kamersteiger past goed door de deuropening, is mobiel en verrijdbaar door de toegepaste wieltjes. Uitermate geschikt voor smallere ruimtes en gangen.

Een kamersteiger huren of kopen?

Je kunt natuurlijk (eenmalig) een kamersteiger huren, maar het is niet eens zoveel duurder om er een te kopen. Zeker wanneer je veel klust en vaker een steiger nodig zult hebben. Op steigerkopen.nl kun je zien hoe voordelig het kan zijn om een steiger aan te schaffen. Kamersteigers zijn al verkrijgbaar vanaf 169 euro. Heb je vragen over het gebruik en de mogelijkheden? Laat je dan goed voorlichten over de diverse soorten kamersteigers.

Aanbevolen artikelen