Heb je een kleine slaapkamer? Ga dan voor een slaapbank!

Nederland is een vrij klein land en de meesten van ons wonen dan ook dicht op elkaar. Zeker wanneer je in een grote stad woont is er weinig aanbod van ruime woningen. Als je ze al vindt betaal je er de hoofdprijs voor. Vaak kiezen stadsbewoners er daarom voor om wel lekker centraal te wonen en de kleinere oppervlakte dan maar voor lief te nemen. Het resultaat is veelal dat ze een kleine slaapkamer hebben of in sommige gevallen zelfs helemaal geen aparte slaapkamer. Ook in eengezinswoningen kan het voorkomen dat de slaapkamers niet al te groot zijn. Is dat ook bij jou het geval? Dan moet je op zoek gaan naar manieren om zoveel mogelijk uit je kleine slaapkamer te halen. Een heel goede tip hierbij is om te kiezen voor een slaapbank. Dit multifunctionele meubelstuk is ideaal voor kleinbehuisde mensen. Overdag gebruik je hem als een gewone bank en ’s avonds tover je hem heel eenvoudig om tot een knus bed.

slaapbanken

Slaapbanken in allerlei stijlen en uitvoeringen

Als je op zoek gaat naar een geschikte slaapbank voor in je slaapkamer wordt je verrast en overweldigd door het grote aanbod. Nu er steeds meer vraag is naar dit meubel zijn slaapbanken in steeds meer stijlen en uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een traditioneel model bank of juist een moderne design slaapbank. Meestal worden slaapbanken uitgevoerd als standaard tweezits of driezits model. Tegenwoordig zie je daarnaast ook steeds vaker een model met chaise longue die omgebouwd kan worden tot bed. Verder is ook de techniek bij iedere variant verschillend. Bij sommige modellen klap je de rugleuning plat zodat het als matrasgedeelte kan fungeren. Bij andere slaapbanken trek je het slaapgedeelte juist onder de zitting vandaan. Een slaapbank is een perfecte oplossing als je er met zijn tweeën op slaapt. Heb je slechts een eenpersoonsbed nodig? Dan kun je ook kiezen voor een slaapstoel. Deze is eveneens multifunctioneel in te zetten en neemt nog minder ruimte in dan een slaapbank.

Ideaal voor je studio of studentenkamer

Een slaapbank is een heel praktische keuze voor je kleine slaapkamer. Niet alleen omdat hij ervoor zorgt dat je minder aparte meubels nodig hebt, maar ook vanwege de bergruimte die veel modellen bieden. Op deze manier kun je zaken als je kussens en dekens gedurende de dag netjes en uit het zicht opbergen. Is het tijd om te gaan slapen? Dan haal je ze eenvoudig weer tevoorschijn. Als je op kamers gaat wonen of een studio gaat betrekken spreekt het voor zich dat je hier niet veel ruimte gaat hebben. Het is echt aan te raden om er een mooie slaapbank naar jouw smaak neer te zetten. Zo creëer je een heerlijke plek waar je goed kunt studeren of werken, lekker kunt chillen met je vrienden en waar je ’s nachts ook nog eens heerlijk kunt slapen. Nog een voordeel van slaapbanken is dat ze er in verschillende prijsklassen zijn. Je kunt met dit fijne meubel dus voor een lage prijs een hoop comfort in huis halen.

Aanbevolen artikelen