Zorg voor de juiste verlichting in je slaapkamer

De slaapkamer mag dan misschien wel de enige ruimte lijken waar verlichting niet zo belangrijk is, het tegendeel is waar. Als je een gezellige, rustgevende sfeer wil creëren, dan is op zoek gaan naar de juiste soort verlichting essentieel.

Waar moet je nu op letten als je die zoekt? Vaak is het een kwestie van aandacht besteden aan de details, teneinde een goede keuze te maken. De volgende tips kunnen je daar dan ook bij helpen!

De juiste verlichting kiezen voor de slaapkamer

1. De stijl en indruk van de slaapkamer

Het eerste waar je aandacht aan met besteden is de look en feel van de ruimte. Het spreekt voor zich dat een klassieke luchter met ornamenten, bladgoud afwerking en krulletjes niet bepaald past in een moderne, strakke inrichting met eenvoudige ontwerpen. Zorg er dus voor dat je een uniforme stijl hanteert en factoren zoals kleuren en vormen terug laat komen in de verlichting.

2. Let op de prijs van de verlichting

Het is eveneens van belang om aandacht te besteden aan de kostprijs van de verlichting. Er bestaan natuurlijk heel wat prijscategorieën, dus het is vaak mogelijk om voor relatief weinig geld toch een mooie verlichting te kunnen kopen. Zoek het natuurlijk ook niet té goedkoop, want dan is het risico dat de kwaliteit te wensen over laat. Ga je voor de midden prijscategorie, dan krijg je een beetje het beste van twee werelden!

3. Welke lampen verkies je?

Een volgende aandachtspuntje bij de zoektocht naar goede verlichting is het soort verlichting. En dan gaat het niet om de stijl van de lamp, maar wel om de werking van de verlichting. Zo kan je in en klassieke en industriële stijl gaan voor gloeilampen, aangezien deze een warme, gezellige look creëren. Is je inrichting eerder modern of landelijk met een modern tintje, dan zij LED-lampen weer een goed idee. Let er bij deze laatste wel op dat de verlichting er niet te koel en ongezellig gaat uitzien. Kiezen voor lampen met een sfeervolle behuizing is dan ook belangrijk!

4. Kies voor dim verlichting

Zeker in een ruimte als de slaapkamer is het belangrijk dat je kiest voor verlichting die de juiste sfeer teweegbrengt. Felle lampen zijn niet bepaald de beste optie voor een dergelijke ruimte, aangezien tot rust komen dan moeilijker wordt. Als je je klaarmaakt om te gaan slapen, dan wil je verlichting die daarbij helpt. Kiezen voor lampen met een dimfunctie is dan ook een goed idee. Op die manier kan je voor het slapengaan al tot rust komen in bed, en houd de verlichting je niet wakker.

Er bestaan veel soorten dimmers met verschillende sterktes en zelfs kleuren. Het is natuurlijk aangeraden om te kiezen voor een type dat zowel qua design als soort verlichting bij je voorkeuren en slaapkamer past. Op die manier draagt de lamp perfect bij aan de sfeer van de ruimte!

De beste slaapkamerverlichting voor een rustgevende atmosfeer

Bovenstaande factoren kunnen je ongetwijfeld helpen bij de zoektocht naar goede slaapkamer verlichting. Zeker als je voor kwaliteit kiest, zoals dat kan bij Nostalux.nl, zullen zowel de gezelligheid als de look en feel van de kamer een extra dimensie krijgen!

Aanbevolen artikelen