Slapen in een koele kamer tijdens een warme zomer? Zo doe je het!

Slapen in een koele kamer tijdens een hete zomer kan een hele uitdaging zijn, maar eigenlijk is het ontzettend belangrijk. Ons lichaam is geprogrammeerd om te slapen als het donker is en weer wakker te worden als het licht is. Een koelere kamer bootst de nachtelijke omstandigheden na en maakt het gemakkelijker om in slaap te vallen. Maar hoe krijg je de ruimte goed afgekoeld in die warme zomermaanden? Geloof het of niet, het is echt mogelijk! Door deze simpele tips te volgen, kun je zelfs tijdens de heetste zomerdagen nog comfortabel slapen.

De juiste zonwering

De juiste zonwering vinden voor je huis kan best een uitdaging zijn, maar is wel de ideale oplossing om je huis te beschermen tegen de warmte. Welk systeem kies je uit en wat kost het? Goedkope rolluiken werken heel goed als het gaat om het verkoelen van je huis. Het houdt de felle warme zonnestralen tegen, zodat het binnen lekker koel blijft.

Mobiele airco of ventilator

Het hebben van een mobiele airconditioning of ventilator kan echt je redder in nood zijn tijdens een hittegolf. Een airco maakt het comfortabel en aangenaam in huis en een ventilator helpt de lucht te circuleren en kan je huis daarom koel houden.

Houd overdag de gordijnen dicht

Door overdag je niet gordijnen te openen, zorg je ervoor dat er geen daglicht binnenkomt en dus ook geen warm zonlicht. De zon warmt je huis gedurende de dag op en als je gordijnen openstaan warmt je huis dus in een korte tijd flink op. Houd de zon dus buiten door je gordijnen overdag te sluiten.

Slaap alleen onder het laken

Als je wel eens op vakantie gaat naar landen met een warm klimaat, dan heb je vast wel opgemerkt dat ze daar geen dekbedden hebben. In warme landen slapen ze enkel onder een laken, met soms een warme wollen deken eroverheen tegen de kou. Dit kun je ook thuis natuurlijk ook doen! Haal op warme dagen het dekbed uit het dekbedovertrek en ga alleen onder het laken liggen. Het is écht een wereld van verschil!

Leg je kussensloop in de vriezer

Leg een kwartiertje voordat je naar bed gaat je kussensloop in de vriezer. Je kussensloop is dan lekker koel op het moment dat je op je kussen gaat liggen en het helpt je om te verkoelen, zodat je rustig in slaap kan vallen. Uiteraard blijft je kussen niet de hele nacht koud, maar als je eenmaal slaapt merk je dat toch niet meer.

Aanbevolen artikelen