Makkelijke manieren om van je slaapkamer een fijnere plek te maken

fijnere plek maken van je slaapkamer

Je slaapkamer is waar je tijd doorbrengt met rusten, resetten, verfrissen, maar soms kunnen onze kamers steeds minder aanvoelen als een toevluchtsoord. Zeker als die ruimte rommelig of sfeerloos is. Wij vroegen enkele interieurontwerpers om te vertellen hoe we onze slaapkamers kunnen bijwerken naar een plek van rust en ontspanning. Wij kijken dus niet naar de inrichting, het blijft een persoonlijke keuze of je bijvoorbeeld liever tapijttegels slaapkamer hebt, of laminaat…. en dat geldt natuurlijk voor elke onderdeel van de slaapkamer. Hieronder kijken we echter naar makkelijke manieren om je slaapkamer fijner te maken.

Opruimen

Je moet ervoor zorgen dat je slaapkamer schoon is. Het is niet alleen hygiënisch en esthetisch beter, maar het kan ook minder stressvol zijn. Met een schone, frisse ruimte laat je je zintuigen minder  overweldigen. Bovendien helpt het je de dingen die je leuk vindt aan je kamer te waarderen en het potentieel ervan weer te zien.

Fris de muren op

Of je nu zin ​​hebt om aan een echt doe-het-zelf-project te beginnen en de hele slaapkamer opnieuw te schilderen of gewoon je witte muren wilt bijwerken, met een beetje opfrissen kom je al een heel eind. 

Houd kussenslopen vers

Deze tip is vooral handig voor iedereen die allergisch is. Zelfs een kussensloop tien minuten in de droger doen, of gewoon laten luchten als je geen droger hebt, kan ervoor zorgen dat het frisser aanvoelt en helpt bij het frisser laten aanvoelen van de slaapkamer.

Het nachtkastje 

Zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt voor het slapengaan en de hele nacht binnen handbereik op je nachtkastje hebt, zodat je niet hoeft op te staan ​​om je slaap te onderbreken. Dingen als een oplader, glas water, een oogmasker, lippenbalsem of wat dan ook kan hier klaar liggen.

Weg met rommel

Ook opruimen kan je helpen beslissen welke items echte waarde hebben en welke niet. Je bent waarschijnlijk beter af met minder en meer betekenisvolle dingen. Met dat in gedachten, kunnen enkele goede dingen om in je slaapkamer te bewaren een stapel boeken zijn die je wil lezen (of herlezen). Doneer de spullen die je niet meer nodig hebt en maak er iemand anders blij mee!

Ga winkelen in de woonkamer

Je kunt met een paar kleine wijzigingen elke maand je slaapkamer een ander gevoel geven… en dat hoeft niet dramatisch te zijn. Loop eens door je slaapkamer en verplaatst enkele zaken, zoals de fotolijstjes. Zo kun je die van de woonkamer ​​ in je slaapkamer zetten. Op dezelfde manier zou je kunnen gaan “winkelen” voor andere items in de woonkamer. Het klinkt misschien als een kleine verandering, maar het herinnert ons eraan om realistisch te zijn over de veranderingen die we daadwerkelijk kunnen aanbrengen. 

Aanbevolen artikelen