Op zoek naar een bed voor in de kinderkamer?

Welke bedden voor kids zijn er zoal en waar moet je op letten? Een stapelbed is al eeuwenlang een handig en gezellig bed om ruimte te besparen, bijvoorbeeld in een kinderkamer. Een standaard kinder stapelbed heeft twee slaapplaatsen, is van metaal of hout gemaakt en heeft een trapje om het bovenste bed te bereiken.
Kinder hoogslaper

Een kinder hoogslaper is een hoogslaper voor kinderen (en tieners).De hoogslaper is ontworpen om ruimte in een kamer te besparen. Om ruimte onder het bed te benutten, kun je daar een klein bureau plaatsen. Ook kun je onder een hoogslaper een kleding- of boekenkast bouwen.

Bed in de kinderkamer, laag model

Naast de hoogslaper en het stapelbed kun je natuurlijk ook een gewoon eenpersoonsbed kopen. Je kunt de ruimte onder een gewoon eenpersoonsbed benutten door er lades op wieltjes onder te plaatsen. Er zijn ook kinderbedden waar lades onder het bed ingebouwd zitten. Bijvoorbeeld lades voor speelgoed, sokken en ondergoed. Er bestaan ook boxspring bedden voor opgroeiende kinderen. Laat je voordat je een bed voor de kinderkamer koopt, goed informeren over veiligheid en slaapcomfort.

Bed voor de kinderkamer om in te slapen en te spelen

Niet elk bed in de kinderkamer is gemaakt om uitsluitend in te slapen. Er zijn ook prachtige bedden die meer aan speelgoed doen denken dan aan een bed, bijvoorbeeld bedden in de vorm van een autobus, racewagen of speelhuisje. Dit soort bedden geven extra sfeer aan een slaapkamer en zijn voor kinderen onweerstaanbaar. Overdag kunnen ze erin spelen en ’s avonds mogen ze erin slapen. Het slapen kan een stuk aantrekkelijker worden in een fantasierijk bed. Dit soort bedden kun je kant en klaar kopen maar als je heel handig bent kun je ook zelf een fantasie bed ombouw maken. Hou er rekening mee dat kleine kinderen uit raampjes kunnen klimmen en kunnen vallen, of dat ze vast kunnen komen te zitten in openingen. Als je zelf een fantasie bed maakt, stel de veiligheidseisen dan voorop en neem geen risico.

Bed voor de kinderkamer

Kinder stapelbed, voordelen

Het belangrijkste van een stapelbed is het ruimtebesparend effect in een kamer. Als je maar een slaapkamer hebt voor twee of vier kinderen, zijn stapelbedden ideaal om ruimte besparen. Zolang kinderen nog niet in de puberteit zijn zal het gezamenlijk slapen op een kamer niet veel stress hoeven opleveren. Het kan gezellig zijn en kinderen die in hun eentje op een kamer slapen hebben meer ruimte tot hun beschikking maar kunnen ook sneller bang zijn dan wanneer ze met twee of meer broertjes en zusjes op een kamer slapen. Met een stapelbed bespaar je dus ruimte en het kan gezellig zijn als kinderen samen een kamer delen. Het oudste kind slaapt meestal in het bovenste bed. Let altijd op dat je een stapelbed koopt wat bij de leeftijd van het kind past. Een geschikt stapelbed voor kinderen heeft een goede opstaande rand langs het slaapgedeelte boven en een veilig (schuinstaand) trapje. Ook mogen er geen grote ruimtes zijn tussen planken waar kinderen knel kunnen komen te zitten. Lees bij elk bed de veiligheidsvoorschriften goed door.

thuka kids
Hoogslaper à €289,-

Veilige hoogslaper

Een veilige hoogslaper moet sterk op de poten staan en goed (volgens instructies) worden vastgezet. Let altijd op de geschikte leeftijd. Een hoogslaper die geschikt is voor kinderen vanaf 12 jaar, is niet geschikt voor jongere kinderen. Ook stapelbedden zijn er voor jonger en ouder. Hou je altijd aan het leeftijdsadvies en de instructies voor het veilig in elkaar zetten van bedden voor kinderen.

Aanbevolen artikelen