Probleemloos in en uit bed wanneer je kiest voor een seniorenbed

seniorenbed

Wie een dagje ouder begint te worden, merkt dat bepaalde handelingen die voorheen vanzelfsprekend leken, met het verloop van de tijd niet langer probleemloos lijken te gaan. Spieren en gewrichten werken op je vijfenzeventigste niet langer zoals toen je nog vijfentwintig was en je zult beetje bij beetje daarom dan ook thuis de nodige aanpassingen moeten realiseren om het gebruiksgemak te doen toenemen en om te voorkomen dat je onverhoopt in lastige situaties terecht komt.

Het zal je bijvoorbeeld maar gebeuren dat je niet omhoog kunt komen van het toilet, nadat je er nog geen twee minuten geleden bent gaan zitten. Je wist dat je iedere keer iets slechter ter been was, maar het is nog niet eerder voorgekomen dat je niet omhoog kunt komen na een gewoon en dagelijks bezoek aan het toilet. Meer dan genoeg reden dus om eens te gaan kijken naar wat de verschillende mogelijkheden zijn om dit soort problemen in huis in de toekomst te voorkomen.

Er zijn vele aanpassingen in huis leverbaar die het leven vergemakkelijken

Zo kun je bijvoorbeeld in de badkamers speciale beugels laten installeren naast het toilet en het ligbad. Op die manier kun je jezelf straks een stuk makkelijker omhoog hijsen als je op wilt staan na een bezoek aan het toilet of wanneer je na een comfortabel warm bad gemakkelijk omhoog wilt komen.  Op andere strategische plekken in huis misstaan ze ook zeker niet, zodat je er ook over zit te denken om ze op andere locaties aan te brengen. 

Maar ook is het aanbrengen van aanpassingen in je huidige meubilair misschien wel gewenst. Denk bijvoorbeeld eens aan de speciale seniorenbedden. Deze bedden zijn speciaal gemaakt voor mensen die een dagje ouder worden, mogelijk slecht ter been zijn of die niet langer gemakkelijk in slaap kunnen komen wanneer ze plat liggen. 

Met een seniorenbed wordt het slapen een stuk comfortabeler

Het seniorenbed is een ideale oplossing en verbant eventuele ongemakkelijkheden van een normaal bed naar het verleden. Doordat een seniorenbed een andere hoogte heeft, wordt het in- en uit bed stappen bijzonder makkelijk. Daarnaast kun je met de verstelbare lattenbodem er ook voor kiezen om bijvoorbeeld je benen te ontlasten, gemakkelijk overeind te kunnen zitten of de hoogte van het bed eenvoudig met een paar drukken op de juiste toetsen eenvoudig aan te kunnen passen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende opties beschikbaar als je op zoek bent naar een seniorenbed. Het voornaamste verschil met een normaal bed is de hoogte natuurlijk. Een hoger bed maakt het makkelijker om je bed in- of uit te stappen, zodoende dat dit een van de belangrijkste kenmerken van een seniorenbed is. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om in beweging te komen, juist wanneer bewegen niet meer zo gemakkelijk is!

Regel subtiele hoogteverschillen met een verstelbare lattenbodem

Door middel van elektrisch verstelbare lattenbodem, is het bij sommige modellen ook mogelijk om door subtiele aanpassingen in de bodem, bijvoorbeeld net iets hoger te liggen met je hoofd. Wanneer je er voor kiest om juist je voeteneinde wat hoger in te stellen dan de rest van je lichaam, komen je benen echter goed tot rust.

Aanbevolen artikelen