Raamdecoratie voor in de slaapkamer

In de slaapkamer kun je niet zonder raamdecoratie. In de winter is het lekker vroeg donker en wordt het pas laat licht, maar in de zomer is dit niet het geval. Heb je geen goede raamdecoratie, dan is de kans groot dat je niet kunt slapen door het vele licht in de slaapkamer. Maar welke raamdecoratie is nu eigenlijk het beste voor in de slaapkamer? Je leest het in dit artikel.

Een rolgordijn op maat

Je kunt een rolgordijn op maat laten maken om in de slaapkamer op te hangen. Bestel je een rolgordijn op maat, dan weet je zeker dat je raamdecoratie krijgt die aan jouw eisen voldoet, voor het raam in de slaapkamer past en bovendien bij jou en je slaapkamer past.

Er zijn diverse partijen die rolgordijnen op maat verkopen, waaronder INHUIS Plaza. Je geeft zelf aan hoe het rolgordijn eruit moet zien, hoe groot het rolgordijn moet zijn en welke aanvullende eisen je eventueel hebt voor jouw raamdecoratie en je krijgt een gordijn dat echt bij jou past.

Standaard gordijnen

Je kunt ook standaard gordijnen ophangen in de slaapkamer. Standaard gordijnen zijn de gordijnen die je gewoon open trekt om licht door te laten en weer dicht kunt trekken als je de slaapkamer wil verduisteren. Heb je kleine dakramen in de slaapkamer, dan heeft het geen zin standaard gordijnen aan te schaffen. Deze gordijnen sluiten namelijk niet goed aan op de afwijkende vormen van dakramen. Heb je standaard ramen in de slaapkamer, dan kun je hier wel gordijnen voor hangen. Wij raden je aan verduisterende gordijnen aan te schaffen, want alleen die gordijnen houden het licht tegen en maken de slaapkamer lekker donker.

Een plisségordijn

Een plisségordijn is niet alleen praktisch, maar bovendien sfeervol. Vind je het belangrijk dat jouw raamdecoratie ook wat meer sfeer brengt in de slaapkamer, dan is dit een geschikt gordijn voor jou. Een belangrijk voordeel van het plisségordijn, is dat dit gordijn ook goed aansluit op ramen met afwijkende vormen. Ook als je geen standaard ramen in de slaapkamer hebt, kun je plisségordijnen ophangen.

Een vouwgordijn

Een vouwgordijn lijkt een beetje op een rolgordijn, maar dan vouwt dit gordijn zich op als je het omhoog trekt. Dit betekent dat er geen rol gevormd wordt, maar een nette vouw. Een vouwgordijn is niet zo praktisch als een rolgordijn, maar velen vallen voor de romantische uitstraling van een vouwgordijn. Ook voor dit gordijn geldt dat de raamdecoratie meer sfeer brengt in je slaapkamer, ook als het gordijn geopend is. Houd er wel rekening mee dat niet alle vouwgordijnen verduisterend zijn. Dit betekent dat veel vouwgordijnen toch een bepaalde hoeveelheid licht doorlaten.

Aanbevolen artikelen