Hoe krijg je een industriële look in je slaapkamer?

Kijk je ook wel eens verlekkerd naar die geweldige lofts in tv-series waar de personages in een oud pakhuis wonen dat helemaal is omgetoverd tot trendy woonhuis? Met wat kleine tips en aanpassingen kun jij deze stijl ook in je eigen huis aanbrengen – zonder dat je alle muren wegbreekt! Begin eens op de plek waar je slaapt.Wakker worden in een industriële slaapkamer is ook voor jou weggelegd met deze tips:

industriele slaapkamer

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/explore/industrieel-bed/

1. Koop of maak een industrieel bed.

Een industrieel bed is bijvoorbeeld gemaakt van staal of gecoat ijzer. Maar ook met sloophout kan je de gewenste look creëren. Je hoeft niet eens per se een nieuw bed aan te schaffen; verf bijvoorbeeld je ombouw matzwart en laat een nieuw headboard maken. Gebruik neutrale kleuren als beddengoed en maak het geheel af met een mooie Scandinavische sprei.

2. Breek en hak wat weg.

Is alles in de slaapkamer netjes weggewerkt achter glad stucwerk? Hak het aan één muur weg zodat de bakstenen te voorschijn komen. Je zult zien dat dit een geweldige edgy look geeft! Ook eventuele stalen buizen of balken hoef je niet te verbergen. Dit is pure schoonheid; geef de buizen gewoon een verflaag met een beschermende coating zodat ze niet gaan roesten.

3. Kijk eens kritisch naar je verlichting.

Verlichting is vaak een punt dat wordt vergeten bij de inrichting van een woning. En dat terwijl het één van de belangrijkste elementen van sfeer is. Zorg dus voor een goed lichtplan. Industriële verlichting is er in elk prijsniveau. Denk aan een stoere stalen hang- of stalamp; stalen spotjes of mooie peertjes met ledverlichting die je aan een draad naast je bed hangt om bij te lezen. Vergeet niet om goede dimmers te installeren!

industriele slaapkamer inrichting

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/528750812485279721/

4. Zeg het met accesoires.

Een industriële slaapkamer is meestal vrij basic van opzet; tierelantijntejs hebben hier niks te zoeken. Kies daarom elk meubelstuk en accesoire met zorg uit. Zoek naar nachtkastjes, planken en hangers met stalen frames. Maar denk ook aan niet-tarditionele oplossingen zoals een oud houten schoolstoeltje naast je bed in plaats van een nachtkastje. Heb je op de vloer een gladde betonlook? Breng dan wat comfort en kleur terug met een stoer Perzisch kleed.

5. Investeer in een industriële slaapkamerkast

Naast je bed, is de kledingkast dé blikvanger in de slaapkamer. Met een industriële slaapkamerkast ben je al een heel eind op weg in het creëren van de gewenste look. Je kunt kiezen voor een geheel dichte kast met bijvoorbeeld stalen deuren of stalen deurelementen. Maar geeft ook een leuk effect als je een deel van je kleding aan buizen hangt die aan het plafond of aan de muur zijn bevestigd.

Voor een industriële slaapkamerkast, worden vaak meubels gerecyceld die in eerste instantie een ander doel hadden. Bijvoorbeeld als servieskast of vitrinekast. Met het juiste likje verf en het aanbrengen van buizen om kleding aan te hangen, tover je zo’n meubel onherkenbaar om. Een andere oplossing is het naast elkaar plaatsen van een aantal stoere kledinglockers die samen dan één grote kast vormen.

Aanbevolen artikelen