Tegels en vloerverwarming in de slaapkamer

tegels in slaapkamer

Het klinkt misschien vreemd maar tegels in de slaapkamer kan een goede oplossing zijn. Het is namelijk duurzaam en praktisch. Maak je gebruik van vloerverwarming dan is het ook nog is erg comfortabel en kan het een flinke besparing opleveren op je energiekosten. Na het lezen van dit artikel wil je direct nieuwe tegels kopen voor de slaapkamer.

Vloerverwarming op de bovenverdieping

Je ziet steeds vaker vloerverwarming op de begane grond. Op de 1e verdieping zie je dit nog niet zo vaak maar dit gaat veranderen. Vrijwel elk nieuwbouw huis heeft vloerverwarming op beide verdiepingen. In de badkamer en slaapkamer is dit heerlijk aan de voeten maar dat is niet de reden dat we over gaan op vloerverwarming.

Heel Nederland gaat van het gas af en op dit moment worden onze huizen verwarmt met gas. Met gas kan je makkelijk hoge temperaturen halen en radiatoren zijn hiervoor uiterst geschikt. Maar ga je het huis verwarmen met een warmtepomp dan worden deze hoge temperaturen niet gehaald. Vloerverwarming heeft niet dezelfde hoge temperaturen nodig als radiatoren om het huis op te warmen. Vloerverwarming is dus ideaal.

Voordelen vloerverwarming in de slaapkamer

Je hoeft geen rekening te houden met radiatoren. Je kan kastjes of je bed plaatsen waar je wilt. Voor sommige mensen is dit heel belangrijk want je kan veel efficiënter omgaan met de ruimte en je bent vrijer in het opnieuw inrichten van de slaapkamer. De temperatuur in de slaapkamer is beter verdeeld waardoor je beter slaapt. De vloer voelt heerlijk aan en met name op vloertegels voel je dit goed.

Een ander voordeel is dat er geen luchtcirculatie is en dat is een stuk gezonder. Het stof zal minder rond gaan in de kamer. Voor mensen met allergieën is dit een geweldige oplossing.

Vloertegels zijn perfect in combinatie met vloerverwarming

Vloeren die op de ondervloer gelijmd worden zijn zeer geschikt voor vloerverwarming. Maar tegels zijn beter. Denk dan aan de materialen natuursteen en keramiek. Deze materialen geven de warmte eenvoudig door en houden de warmte goed vast. Hierdoor blijft de energierekening ook zo laag.

Keramisch parket in de slaapkamer

Wanneer je een warme uitstraling zoekt dan zijn er keramische tegels in houtlook. Dit wordt ook wel keramisch parket genoemd. Dit zijn langwerpige tegels die erg lijken op planken. Is de vloer eenmaal gelegd dan is deze nauwelijks van echt te onderscheiden. Bij Maxaro vind je genoeg houtlook tegels.

Aanbevolen artikelen