Kledingkast opruimen in 5 stappen

Kledingkast opruimen

Je herkent het vast wel: je staat ‘s ochtends voor je kledingkast en je hebt geen idee meer wat je aan moet trekken. En dat terwijl je kast eigenlijk vol met kleren hangt. Hoe los je dat op? Door je kleding eens flink op te ruimen! Heb je daar geen zin in? Geen zorgen, je kledingkast opruimen hoeft echt geen uren te duren. In deze vijf stappen is je kledingkast zo weer opgeruimd!

1. Kledingkast opruimen: maak drie stapeltjes

Gooi alle kleding uit je kast zodat je met een schone lei kunt beginnen. Bij het opruimen van je kledingkast is het belangrijk om drie stapeltjes op je opgemaakte bed te leggen. Een stapel met kleding die je terug in je kast wilt hangen, een stapel met kleding die je ergens anders wilt opbergen en een stapel met kleding die weg mag. Houd hierbij rekening met de seizoenen. Zodra het binnenkort lente is, kan je jouw winterkledij alvast opbergen in dozen die je bijvoorbeeld tijdelijk op zolder plaatst. Twijfel je over een kledingstuk? Stel jezelf dan de vraag wanneer je dit voor het laatst hebt gedragen. Als het al lang geleden is, doe je er beter iemand anders plezier mee (zie puntje 5).

2. Leg kleding soort per soort

Zijn alle kledingstukken om op te bergen of weg te doen aan de kant? Goed zo! Dan kan je nu beginnen met je kleding soort per soort te leggen. Broeken bij broeken, shirts bij shirts, vesten bij vesten enzoverder. Maak het jezelf zo praktisch mogelijk. Wellicht vind je het handig om dezelfde kleuren en/of stoffen bij elkaar te leggen. Op die manier heb je meteen een duidelijk overzicht van wat waar ligt.

tips kleding opruimen

3. Stel outfits samen

Wil je ‘s ochtends tijd besparen voor je kledingkast? Dan is het handig om alvast een paar mooie combinaties te maken en deze outfits pasklaar in je kast te hangen. Door deze stap te volgen, zal je ook meteen zien welke kledingstukken eigenlijk echt niet meer in je garderobe horen. Deze kledingstukken kan je dan alsnog opzij leggen om er iemand anders blij mee te maken.

4. Geef alles een plek

Stapeltjes gemaakt: check! Outfits samengesteld: check! Nu is het tijd om alles een plek in je kast te geven. Leg bijvoorbeeld je stapels kleding op planken en hang je outfits op kapstokken. De kleren die je vaak draagt, leg je best op goed bereikbare planken. De rest van je kleding leg je op de bovenste of onderste plank. Wat doen met ondergoed, sokken, riemen en andere accessoires? Daar kan je mandjes voor gebruiken. Mandjes zijn praktisch én ze zien er leuk uit! Merk je dat je te weinig opbergruimte in je kast hebt? Hier vind je 5 tips voor extra opbergmogelijkheden in je slaapkamer.

5. Maak iemand anders blij

Ben je klaar met je kledingkast opruimen? Check dan nog eens alle kleren die weg mogen en kijk welke kleren je kunt weggeven aan vrienden of familie. Een andere mogelijkheid is om je kleren naar een kringloopwinkel te brengen of tweedehands te verkopen. Wat je ook kiest, alles is beter dan kleding zomaar weg te gooien. Zo is niet alleen je kledingkast opgeruimd, maar maak je er ook andere mensen blij mee. Wij wensen je in ieder geval veel plezier met opruimen!

Heb je de opruimkriebels te pakken? Lees dan ook: Hoe zorg je voor een opgeruimde slaapkamer?

Aanbevolen artikelen