Slapen met lichamelijke klachten: hoe los je dat slim op?

latex matrassen

Als je last van lichamelijke klachten hebt – zoals reuma, hevige spierpijn of een hernia -, is slapen vaak een farce. Je blijft maar draaien en verschuiven om te proberen pijnloos te kunnen slapen. Met een standaard bed en matras zal deze situatie niet gaan veranderen. Gelukkig is er een oplossing voor mensen met lichamelijke klachten die moeilijk kunnen slapen, namelijk: een kwalitatief goede boxspring met comfortabel latex matras kopen. Boxsprings met goede latex matrassen helpen mensen die last van reuma, artrose, spierproblemen en andere lichamelijke klachten om een betere nachtrust te kunnen maken. Maar natuurlijk moet je bij slaapklachten wel opletten dat je een goede boxspring met bijbehorend matras koopt. In dit artikel lees je waar je op moet letten als je een boxspring koopt met latex matras.

1. Let op het comfort en probeer eerst uit!

Als boxsprings met latex matrassen niet kritisch worden uitgezocht, kan dat ervoor zorgen dat jouw lichamelijke klachten, zoals spierpijn, nek- of wervel klachten, niet afnemen. Belangrijk is dat je een boxspring met matras van latex koopt die goed bij elkaar passen en aansluiten op jouw lichaamsvormen. Daarom is het aan te raden om de boxspring en het matras dat je op het oog hebt zelf uit te testen, voordat je tot aankoop overgaat. Kan dit niet omdat je online wilt kopen, laat je dan goed voorlichten door en bedden expert.

2. Houd de instaphoogte in het vizier

Als je artrose in de benen hebt of spierklachten, is de instaphoogte van de boxspring natuurlijk relevant. Er zijn boxsprings beschikbaar met een lage alsook hoge instap. Heb je rugklachten, dan kan een hoge instap de juiste keuze zijn. Bij spierpijn die vooral in de benen zit, is een hoge instap vaak niet de beste optie.

3. Stel een lichaamsprofiel op

Tegenwoordig is het mogelijk om bij slaapexperts een lichaamsprofiel meting te laten uitvoeren. Hierbij meet een bedden expert jouw lichaamslengte en lichaamsvormen en kan zodoende bepalen welke lichaamsdelen extra ondersteuning nodig hebben om lichamelijke klachten uit te bannen. Hierdoor kun je een latex matras op maat kopen die, al naar gelang de behoefte, extra ondersteuning geeft aan bijvoorbeeld jouw heupen, schouders, de taille of juist aan jouw lende.

4. Vraag gerust om advies op maat aan een expert

Het is absoluut aan te raden om woonwinkels te bezoeken en daar advies op maat te vragen bij het uitkiezen van een geschikte boxspring met matras. Medewerkers van woonwinkels hebben veel ervaring en weten precies welke latex matrassen en boxsprings bij jouw lichaamsvormen passen. Zo koop je een bed-en-matras combinatie die het allerbeste is voor jouw lichaam en helpt om lichamelijke klachten op te lossen en te voorkomen.

Aanbevolen artikelen