5x boeken die écht een plekje op jouw nachtkastje verdienen

Een goed boeken lezen is één van de fijnste dingen om te doen voor het slapengaan. Niks zo lekker als vertrekken naar dromenland met een spannend verhaal in gedachten. Een stapel boeken staat ook nog eens leuk op je nachtkastje! Lees sneller verder om te weten welke boeken je écht aan jouw collectie moet toevoegen. 

“Het leven is te kort om een slecht boek te lezen” stelde Ierse schrijver James Joyce. Daarom hebben wij voor jou vijf boeken op een rijtje gezet die een plekje op jouw nachtkastje verdienen!

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt via Bol.com

Een boek over rust vinden in een drukke wereld. Wie kan het beter vertellen dat een boeddhistische monnik? Als je adviezen wil om meer rust te vinden en stil te staan bij de kleine dingen in het leven, zijn de herkenbare levenslessen van auteur Haenim Sunim een musthave op je nachtkastje

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

De meeste mensen deugen via Bol.com

We houden allemaal van een feelgood verhaal. Dit boek van historicus en schrijven Rutger Bregman is dat zeker! In zijn bestseller vertelt hij waarom mensen in de kern eigenlijk zo slecht nog niet zijn. Met alle conflicten die in de wereld spelen, is dat best een leuke gedachten om mee te gaan slapen, toch?

The queen’s Gambit – Walter Tevis

The Queen’s Gambit via Bol.com

Ken je de gelijknamige Netflix-serie al? De serie, gebaseerd op dit boek van Walter Tevis, krijgt lovende kritieken en is immens populair, maar het boek is minstens zo interessant. De schaakwereld is nog nooit zo sappig geweest als in deze roman!

The subtle art of not giving a f*ck – Mark Manson

The Subtle Art of Not Giving a F*ck via Bol.com

Ben je helemaal klaar met alle zelfhulpboeken en mantra’s over innerlijke rust en positief denken? Dan is dit boek het perfecte tegengeluid voor op jouw nachtkastje! Met een flinke dosis humor geeft blogger en ondernemer Mark Manson jou de handvaten om te kiezen wat belangrijk voor je is, maar vooral ook wat niet belangrijk voor je is. Dat is pas rust! 

Bonuskind – Saskia Noort

Bonuskind – Saskia Noord via Bol.com

Een goede thriller is natuurlijk altijd een goede aanwinst op je nachtkastje. Mits je stalen zenuwen hebt natuurlijk! Saskia Noort is natuurlijk de binnenlandse queen van de thriller die lekker weglezen. Haar nieuwste boek bonuskind leest ook weer in één ruk uit en creëert de nodige spanning in de slaapkamer, mocht je daar zelf niet voor zorgen. 

Heb jij al zin om extra vroeg in bed te kruipen en een goed boek open te slaan? Welterusten!

Aanbevolen artikelen