Werken in je slaapkamer? Het kan!

werken in je slaapkamer

Het afgelopen jaar heeft een groot deel van Nederland helaas thuis moeten werken. Een veelgehoord probleem dat hierbij kwam kijken is dat men de thuiswerk situatie ‘onwerkbaar’ vond. Dit kwam onder andere door een te kleine werkplek. Dit kwam in veel gevallen omdat er in de woning geen extra werkruimte beschikbaar was. Hierdoor werkte een groot deel van de thuiswerkers de afgelopen periode in de slaapkamer! Toch valt er van de slaapkamer best een prima werkplek te maken. In deze blog geven we je enkele tips om je slaapkamer om te toveren tot werkkamer.

Bureau

Een bureau neemt enorm veel ruimte in in de slaapkamer. Het is dan ook zonde om continu een bureau in je slaapkamer te hebben staan. Toch is een bureau essentieel om een fatsoenlijke werkplek te creëren. Om toch in je slaapkamer te kunnen werken, kun je kiezen voor een inklapbaar bureau. Deze kun je dan buiten werkuren inklappen en bijvoorbeeld achter je kast verstoppen. Zo kom je het bureau na werkuren ook niet tegen en zul je niet in je vrije uren afgeleid raken door je werk. Als de werkdag weer bijna begint kun je het bureau weer uitklappen. Zo krijg je ook nog een beetje het visuele idee dat je je in een andere kamer bevindt.

Monitor

De meeste medewerkers werken niet enkel achter een laptop, maar gebruiken hier ook een monitor voor. De monitor zorgt ervoor dat het werk zichtbaarder wordt en dat je gemakkelijk kunt multitasken. Een monitor neemt wel, net als het bureau, veel ruimte in in de slaapkamer! Je kunt de monitor echter ook gebruiken voor niet-werkgerelateerde doeleinden. Zo kun je als je in bed ligt de monitor op je nachtkastje plaatsen. Monitoren hebben tal van ingangen waardoor je bijvoorbeeld een serie kunt kijken via je laptop op je monitor! Zo gebruik je de kantoormeubelen niet alleen om aan te werken, maar worden ze ook gebruikt tijdens je privé uren. Door het privégebruik van de kantoormeubelen zul je je ook veel minder snel storen aan de ruimte die ze innemen in de slaapkamer.

Aanbevolen artikelen