Een hotelgevoel in jouw slaapkamer: 5 tips

Een hotelgevoel in jouw slaapkamer

Vind jij het ook zo heerlijk om op hotel te slapen? Zodra je een hotelkamer binnenstapt, dan ervaar je een gevoel van luxe en ontspanning. De kans is groot dat je dat gevoel niet hebt in je eigen slaapkamer, maar daar kan snel verandering in komen. In dit artikel delen we namelijk vijf tips voor een hotelgevoel in jouw slaapkamer!

1. Hotelgevoel in jouw slaapkamer: het bed als blikvanger

Wat valt je het eerste op als je een hotelkamer binnenkomt? Juist, het bed! Iedereen houdt van een mooi opgemaakt bed. Zeker als het er ook nog eens luxueus uitziet én lekker comfortabel ligt. Als je een hotelgevoel in jouw slaapkamer wilt creëren is het dus een goed idee om zo’n mooi bed te plaatsen. Een boxspring is hiervoor ideaal! Daarnaast zijn een goede matras en heerlijk beddengoed essentieel om een hotelgevoel te ervaren. Leg extra veel kussens op bed en koop een mooi dekbedovertrek. Kies bij voorkeur wit beddengoed voor een echt hotelgevoel. Zorg dat de lakens kreukvrij zijn of kies voor een stof die weinig kreukt.

2. Slaapkamer met hotelsfeer: kies voor neutrale kleuren

In een hotelkamer zie je vaak rustige, neutrale kleuren aan de muren. Als je thuis een slaapkamer met hotelsfeer wilt creëren is het dus belangrijk dat je ook daar neutrale kleuren gebruikt. Met deze kleuren aan je muur creëer je rust in je slaapkamer! Je kunt de muren in een effen kleur schilderen, maar een behang met subtiel patroon kan ook heel mooi zijn. Drukke prints en felle kleuren kan je best vermijden want daar zal je allesbehalve rustig van worden.

3. Slaapkamer in hotelstijl: mooie aankleding van de slaapkamer

Ook de aankleding van een slaapkamer bepaalt de sfeer. Denk bijvoorbeeld aan stoffen van beddengoed en gordijnen, het soort kussens, tapijten, nachtlampjes, plafondlampen, de kledingkast, spiegel en decoratie aan de muur. Denk goed na over hoe jouw ideale hotelkamer eruit ziet en pas deze aankleding zo goed mogelijk toe in je slaapkamer. Ook qua aankleding houd je het best bij neutrale kleuren. Zo vormt alles een mooi geheel!

4. De details doen het ‘m

Om optimaal dat hotelgevoel te creëren is het belangrijk dat je de hotelstijl doortrekt tot in de details. Schaf bijvoorbeeld twee dezelfde nachtkastjes aan. Op de nachtkastjes kan je een nachtlampje en/of een vaas met (kunst)bloemen zetten. Of kies voor mooie hanglampen boven het bed. Om het plaatje helemaal af te maken, kan je een paar heerlijke geurkaarsen of geurstokjes in je slaapkamer zetten. Kies voor een rustgevende geur waar je lekker van in slaap kunt vallen, bijvoorbeeld lavendel of sandelhout.

5. Een opgeruimde slaapkamer

Je kunt bovenstaande tips nog zo goed toepassen. Als je slaapkamer voor de rest een grote rommel is, dan zal je er niet rustig van worden. Kijk maar naar een hotelkamer, daar staat alleen wat er moet staan en verder niets. Ruim je slaapkamer dus goed op en laat zeker geen spullen rondslingeren. Vuile was hoort in de wasmand en kleding in de kledingkast. Alleen door je slaapkamer goed op te ruimen, zal je dat frisse en clean gevoel ervaren zoals in een echte hotelkamer!

Zo, dit zijn vijf tips voor een hotelgevoel in jouw slaapkamer. Wanneer je deze tips toepast, krijgt jouw slaapkamer een luxe uitstraling en voelt het iedere avond alsof je op vakantie bent. Héérlijk! Heb je een kleine slaapkamer? Ook dan is een slaapkamer in hotelstijl mogelijk. Laat je zeker niet belemmeren door de grootte van je slaapkamer. Een hotelkamer is immers ook niet altijd ruim en toch ziet ze er gezellig uit!

Aanbevolen artikelen