Word uitgerust wakker met een wake-up light

rustig-wakker-worden

Net wanneer je eindelijk bij de schat bent aangekomen en je op het punt staat om je goudstaven te tellen, dringt een onaangenaam geluid je gehoorschelp binnen. Voor je het goed en wel door hebt, glippen de goudstaven uit je vingers en zie je alleen nog een wit plafond. We kennen allemaal wel het moment dat het schelle geluid van je wekker je abrupt uit je droom haalt. Liever wat rustgevender wakker worden? Kies dan voor een wake-up light!

Ben je helemaal klaar met abrupt en vermoeid wakker worden? Dan is een wake-up light misschien wel de uitkomst voor jou. Met een wake-up light word je gewekt door een langzaam versterkend licht dat een zonsopgang nabootst. Zo kruip je weer in de schoenen van onze voorouders die wakker werden en naar bed gingen met het licht. Dat is een stuk aangenamer dan het abrupte geluid van je wekker!

Voordelen van een wake-up light

Met een wake-up light word je dus niet meer abrupt als je slaapcyclus getrokken, maar ontwaak je op een rustig tempo. Dit heeft een heleboel voordelen:

 • Uitgerust wakker worden
 • Rustiger begin van je dag
 • Je voelt je overdag fitter
 • Geen ochtendhumeur door schelle wekker 
 • Rustig in slaap vallen 

Welke wake-up light is geschikt voor jou?

Wake-up light komen in verschillen soorten, prijzen en functies. Welke wake-up light het beste bij jou past, is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen. Bedenk voor jezelf wat jij belangrijk vind voor de aanschaf van een wake-up light. Zoals:

 • Wakker worden met natuurlijk licht
 • Geluid toevoegen aan jouw wekker, zoals fluitende vogels
 • Lichtkleur en -felheid aanpassen
 • Duur van de zonsopgang zelf instellen
 • Besturen met een app of afstandbediening
 • Snooze-functie om nog even om te kunnen draaien
 • Radiofunctie om vrolijk wakker te worden met hitjes
 • Meerdere wektijden
 • Slapen met een zonsondergang 

Onze favorieten

Er zijn een heleboel wake-up light te krijgen van verschillende merken en met verschillende functies. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet!

Philips Somneo HF3654/01 – Wake-Up Light

Deze wake-up light heeft eigenlijk alles wat je hartje begeert. Deze lamp beschikt zowel over een gesimuleerde zonsopgang als zonsondergang. Zo word je niet alleen lekker wakker, maar ga je ook lekker slapen. Als je wat moeite hebt met ontspannen, is deze lamp al helemaal een redmiddel. De RelaxBreath-functie ondersteunt namelijk je ademhaling met lampjes wanneer je in slaap probeert te vallen. Daarnaast kan je door de AUX-ingang je eigen muziek aansluiten op de lamp én kan je er ook nog je telefoon mee opladen. Wat wil je nog meer?!

Philips HF3650/01 – Wake-up light – Bright eyes

Deze lamp heeft veel van dezelfde functies als de bovengenoemde, maar is speciaal ontwikkelt voor mensen die moeilijk wakker worden. Bang dat je niet wakker wordt van een beetje licht? De Bright Eyes-variant heeft een extra felle lichtfunctie, waardoor je sneller ontwaakt. Daarnaast beschikt de lamp over een slimme sluimer-functie, waardoor je wekker na 9 minuten automatisch weer af gaat. Natuurlijk gaat dit weer op een langzame en rustgevende manier, zodat jij op een uitgerusten manier aan je dag kan beginnen. Met een opgeladen telefoon, want ook deze variant regelt dat voor je!

Luvia Wake Up Light Wekker – met 5 LED Kleuren – Natuurgeluiden – Wit

Heb je niet het budget of geen zin om te investeren in een kostbare wake-up light? Wil je liever eerst even proberen of een wake-up light echt werkt voor jou? Dan is de lamp van Luvia een hele betaalbare, maar goed werkende variant! Op deze lamp zitten weliswaar wat minder functies, maar het hoofddoel wordt alsnog behaald. Ook deze lamp zorgt namelijk voor een rustig ontwaking met keuze uit 5 kleuren LED-verlichten die geleidelijk toenemen tot jouw ingestelde alarmtijd. Uiteindelijk is dat toch het belangrijkste! 

Lumie Bodyclock Luxe 750DAB – Wake-up light – USB/DAB+/Bluetooth 

De Lumie Bodyclock Luxe is toch wel de parel onder de wake-up lights te noemen. Niet alleen ziet deze lamp er zeer stijlvol uit, maar je wordt ook erg rustgevend wakker door middel van verschillende lichtfuncties, jouw eigen muziek of één van de twintig geluiden die de Bodyclock Luxe als optie geeft. Daarnaast is de lamp met bluetooth te besturen én te gebruiken als speaker. Als kers op de taart heeft de lamp ook nog een uitstekende audiokwaliteit! 

Ga jij een wake-up light aanschaffen? Misschien ben je al helemaal enthousiast na het lezen van de voordelen of misschien vind je het eigenlijk wel prima zo. Luister altijd goed naar jouw eigen behoeftes en wensen om te ontdekken of wake-up light dé aanwinst is om jouw nachtrust te verbeteren. Wij hopen dat we die keuze met dit artikel iets makkelijker maken!

Aanbevolen artikelen