Tips voor een goede nachtrust tijdens warme zomeravonden

De meeste mensen vinden de hoge temperaturen in de zomer heerlijk, maar dit verandert helemaal als ze na een lange (en warme) dag in slaap proberen te komen. Overdag geniet je van het warme weer dat de zomer te bieden heeft, maar ’s avonds kan de hitte echt vervelend zijn. Kom jij ook niet in slaap omdat het zo ontzettend warm is op je slaapkamer? Lees dan op deze pagina met welke vijf tips je jouw nachtrust kunt bevorderen tijdens die warme zomeravonden.

Investeer in een airco of ventilator

Door een airco of ventilator in de slaapkamer te zetten, kun je de temperatuur snel met enkele graden laten dalen. Velen denken dat een airco erg duur is, maar tegenwoordig zijn er ook airco’s te koop voor 200 tot 300 euro. Is dit toch nog iets te duur voor jou? Investeer dan in een ventilator, want door de lucht te verplaatsen wordt het ook koeler in de slaapkamer.

Laat het raam lekker openstaan

In de nacht koelt het buiten lekker af, maar blijft het in de slaapkamer wel warm. Door het raam open te zetten, komt de koele lucht van buiten lekker je slaapkamer binnen. Hierdoor koelt het ook op de slaapkamer lekker af. En wil je voorkomen dat er muggen naar binnen komen door het raam? Plaats dan een hor voor het raam en je kunt het raam gewoon open laten staan zonder dat er muggen of andere insecten naar binnen dringen.

Gebruik katoenen beddengoed

Sommige stoffen ademen goed, andere stoffen ademen juist helemaal niet goed. Katoen is een stof die lucht goed doorlaat, ofwel een stof die goed ademt. Slaap je met katoenen beddengoed, dan heb je het veel minder warm tijdens zelfs de warmte nachten. Slaap je met satijn, dan zal je het veel sneller warm krijgen en is het bovendien lastiger om af te koelen in bed.

Douche voor je gaat slapen

Door een douche te nemen, zet je het koelingssysteem van jouw lichaam in werking. Je hoeft niet eens koud te douchen, want een warme douche kan het natuurlijke koelsysteem van je lichaam ook activeren. Douche ongeveer een uur voor het slapengaan voor het beste effect.

Investeer in verduisterende gordijnen

Schijnt de zon overdag op je slaapkamer, dan wordt het hier vanzelf ontzettend heet. Investeer je in verduisterende gordijnen en sluit je deze gordijnen overdag, dan komt de zon niet je slaapkamer binnen. Dit betekent dat het lekker koel blijft.

Aanbevolen artikelen