Tips voor het verven van je slaapkamer

slaapkamer verven

Met enige regelmaat zul je je slaapkamer willen verven. Dat kan zijn omdat je smaak verandert, of omdat je nieuwe meubels hebt gekocht die om andere kleuren van de kamer vragen. Misschien heb je wel net een nieuw huis gekocht, waardoor je je aan het oriënteren bent op stijlen voor je slaapkamer. Wat de reden ook moge zijn, wij denken met je mee en geven je de nieuwste trend sop het gebied van verf en kleur voor je slaapkamer.

Fris je slaapkamer op door de kozijnen te verven

Je gaat uiteraard echt niet elk jaar je slaapkamer een totale make-over geven, maar je kunt die kamer ook door een paar kleinere veranderingen een nieuwe sfeer geven. Als je bijvoorbeeld alleen je kozijnen schildert (wat voor het onderhoud sowieso geregeld moet gebeuren), kun je al een ander gevoel creëren. Neem dan ook meteen de kozijnen aan de buitenkant mee met een goede kwalitatieve verf, zodat deze weer goed in de lak zitten. Eigenlijk is dit een hybride van beits en verf, die erg goed hecht en de houtstructuur goed zichtbaar houdt. Dit zorgt voor een mooie natuurlijk uitstraling.

Aardetinten in de slaapkamer

Als je dan toch voor een natuurlijke uitstraling gaat, dan ben je misschien blij om te horen dat aardetinten weer helemaal terug zijn voor de slaapkamer. Dit is eigenlijk begonnen omdat slaapkamer meubilair in aardetinten steeds populairder werden. Daardoor gingen stylisten deze kleuren ook meer gebruiken op de muren en ondertussen is dit wel de trend van de afgelopen 2 jaar geworden. Niet zo vreemd, want aardetinten zijn warm en geven de slaapkamer een mooie, rustige uitstraling. Perfect om in wakker te worden dus. 

Levende, drukke kleuren

Wil je toch liever wat meer leven in je slaapkamer, in plaats van die aardetinten, dan kun je gaan voor meer spannende kleurcombinaties. Dit kan een combinatie zijn van muren in verschillende, uitdagende kleuren, maar wat we ook steeds meer zien is de muur in een rustige kleur, met daarop een druk, kleurrijk schilderij.

Een grijze slaapkamer hoeft niet saai te zijn

Een andere trend van de laatste jaren is de slaapkamer helemaal grijs verven. Dit klinkt misschien saai, maar hierdoor heb je alle ruimte om nuances door te voeren met je meubilair, of aankleding, omdat de wanden neutraal zijn. Hierdoor is het in de toekomst ook makkelijker om je slaapkamer totaal anders in te richten, eigenlijk past alles bij grijs… van een moderne slaapkamer, tot een klassiek Scandinavische.

Contrast op de wanden

Met contrast werken kan ook mooie resultaten opleveren. We zien al enige tijd de trend van een donkere muur, zoals donkerblauw of zwart, achter het bed. Als je dit doet, moet je wel voor het contrast zorgen door bijvoorbeeld lichte decoraties te gebruiken en een licht bed uit te kiezen. Doe je dit niet, dan kan je slaapkamer erg nauw en donker aanvoelen. Eigenlijk kunnen we je het advies geven om niet meer dan één wand in je slaapkamer donker te verven… of je moet een hele ruime kamer hebben, met veel daglicht.

Half schilderen van muren

Een van de bekendste schildermethodes is het half schilderen van wanden. Hoewel het oorspronkelijk bedoeld was om te voorkomen dat vieze vegen van schoenen of handen zouden opvallen, is het tegenwoordig een schildermethode die veel wordt toegepast. Bij het half schilderen van de slaapkamer wordt vaak gekozen voor een combinatie van een donkere kleur met wit. Je kunt echter heel veel kleurcombinaties maken, zoals verschillende roze tinten, blauwtinten of grijstinten.  Om dan nog eens voor extra bescherming van de verf te zorgen zou je de geverfde muren kunnen afwerken met Trae Lyx Naturel Finish, hierdoor krijgt de muur(verf) een mooie matte uitstraling en zullen de mooie kleuren op de muur nog veel langer meegaan. 

De sfeer van een slaapkamer bepalen met verf kan op heel veel verschillende manieren. Verschillende kleuren en patronen bieden eindeloze mogelijkheden. Wij hopen je wat mooie ideeën voor het verven van de slaapkamer te hebben gegeven waarmee je aan de slag kunt.

Aanbevolen artikelen