Nachtkastje kopen? Check deze leuke nachtkastje alternatieven eens!

nachtkastje kopen

Wil jij graag een nieuw nachtkastje kopen, maar kan je jouw perfecte exemplaar niet vinden? Kijk dan eens of je iets leuks kunt vinden tussen dit lijstje van nachtkastje alternatieven. Er is natuurlijk niets mis met een standaard nachtkastje, maar deze alternatieven maken jouw slaapkamer nét dat tikkeltje spannender. Kijk je met ons mee?

1. Leuke nachtkastje alternatieven: een krukje of stoel

Tegenwoordig mag een mooi krukje in het interieur niet meer ontbreken. Afhankelijk van het materiaal geeft het krukje je interieur een frisse look of net warme uitstraling. Wil je helemaal meegaan met de laatste woontrends? Ga dan voor een velvet krukje! Je kunt ook een kijkje nemen in de kringloopwinkel, daar kan je regelmatig mooie vintage krukjes op de kop tikken. Een houten stoel als nachtkastje is ook erg leuk! Hierbij is het wel belangrijk dat de zitting van de stoel recht is. Je wilt immers niet dat je in het donker je glas met water neerzet en je vervolgens uit bed moet komen om te dweilen.

2. Een trapje als nachtkastje

Ook een trapje met meerdere treden is ontzettend handig én leuk als nachtkastje! Hiermee heb je meteen meerdere planken om je bril, smartphone en je glas water op te zetten. Als je genoeg treden hebt, kan je deze decoreren met boeken, kaarsen en planten. Wij zijn alvast helemaal fan van dit nachtkastje alternatief!

3. Zwevende planken

Staat jouw bed tegen de muur? Dan zou je kunnen overwegen om zwevende planken tegen de muur te plaatsen. Hierdoor krijgt jouw “nachtkastje” een minimalistische maar tegelijk ruimtelijke uitstraling. En wat ook handig meegenomen is: het is extra makkelijk met stofzuigen! Wil je eens iets anders dan de standaard zwevende planken? Een zwevende kubus is ook ontzettend leuk!

4. Een koffer als nachtkastje

Koffers zijn niet alleen handig om seizoensgebonden kleren in op te bergen. Ze kunnen ook perfect dienen als nachtkastje naast je bed! Mocht je één koffer te laag vinden om te gebruiken als nachtkastje, kan je ook prima meerdere koffers op elkaar stapelen. Hieronder hebben we een paar mooie exemplaren op een rijtje gezet. Welke koffers zijn jouw favoriet? 

Pandora grote gegalvaniseerde metalen koffer, zilver
Daven set van 2 koffers, teal en grijs
Gunner set van twee metalen koffers, matzwart en messing
Gunner extra grote set van 3 metalen opbergkoffers, rozetinten
Gunner extra grote set van 3 metalen opbergkoffers, blauwtinten

5. Nachtkastje van beton

Een industriële look in je slaapkamer creëer je door een nachtkastje van beton te plaatsen. Oké, je hebt er een paar sterke armen voor nodig maar dan heb je ook wat! Een nachtkastje van beton is stoer én stevig, dus je kunt er gerust het één en ander op kwijt. In tegenstelling tot de andere nachtkastjes alternatieven valt een betonblok niet zomaar om! 

Zo, dit zijn een paar leuke nachtkastje alternatieven. Ben je een beetje creatief aangelegd? Dan kan je natuurlijk ook zelf een nachtkastje maken!

Aanbevolen artikelen