Veilige producten voor de inrichting van je babykamer

bedtextiel kinderkamer

Vrolijke kleurtjes en een grappige print maken het in de baby- en kinderkamer extra gezellig. Je stemt het bedtextiel af op de stijl die je hebt gekozen voor de inrichting van het kamertje van je kindje. Maar niet alleen de kleuren zijn een belangrijk om over na te denken. Want voor bedtextiel en matrassen geldt ook dat je over de veiligheid na moet denken. Gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden op dit gebied, zodat je met een gerust hart van je kleintje kunt genieten.

Voor de allerkleinsten

Bij bedtextiel en matrassen kun je het matrasovertrek voor het wiegje niet over het hoofd zien; je wilt tenslotte dat je pasgeborene comfortabel en zacht in het wiegje ligt. Maar vooral wil je dat het veilig kan slapen. De matrasovertrek voor de wiegjes zijn hier speciaal op getest. En dus ook speciaal ontworpen voor de allerkleinsten, net als de andere artikelen van het bedtextiel en matrassen. De matrasbeschermer is gemaakt van 100% katoen en getest, zodat het geen allergieën zal veroorzaken. Je kunt deze matrasbeschermer in de wasmachine wassen en de elastieken rand zorgt voor een uitstekende pasvorm om het matrasje. Voor in het ledikantje zijn er speciale matrasovertrekken verkrijgbaar waar je kindje zelfs op kan kauwen, zonder dat het gevolgen heeft voor de gezondheid. Een zorg minder als je kindje tandjes begint te krijgen.

Bedtextiel en matrassen voor in het ledikantje

Als je kindje groot genoeg is voor het ledikantje, dan heb je niet alleen een overtrek, maar ook een matrasbeschermer nodig. Met het groter worden wordt het matras tenslotte ook intensiever gebruikt. Daarom is er ook een speciale matrasbeschermer voor ledikantjes. Het laat geen vocht door en op die manier wordt voorkomen dat er bijvoorbeeld vlekken en bacteriën op het matras zullen komen. De matrasbeschermer is door de speciale open structuur wel luchtdoorlatend. Je kindje krijgt het niet te warm en kan vrij ademen. De matrasbeschermer kan gewassen worden in de wasmachine.

Een dekbedovertrek voor de kleinsten

Als je kiest voor veilig bedtextiel en matrassen mag een mooi dekbedovertrek niet ontbreken. Deze zijn geschikt voor bedjes van 60 x 120 cm en bestaan uit een dekbedovertrek en een kussensloop. Het dekbedovertrek is van hoge kwaliteit en bevat geen chemische producten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van je kleintje. Kies een leuk patroon dat het beste past bij de inrichting van het kamertje.

Verzorgingskussen

Je kindje ligt niet alleen in het bedje, je zult ook vaak gebruik maken van een verzorgingskussen. Dus ook daar is het belangrijk dat je een goede kwaliteit hoes hebt, die net zo veilig is als de andere producten in de categorie bedtextiel en matrassen. Je kindje moet ten slotte zacht liggen en ook hier wil je geen schadelijke stoffen in het materiaal verwerkt zien. Kies daarom voor een zachte, katoenen stof die speciaal getest is op de gevoelige babyhuid. Kies een set waar twee hoezen in zitten, zodat je er altijd een achter de hand hebt als de andere in de was zit. De hoezen hebben rondom een elastiek zitten, zodat het goed rond het verzorgingskussen blijft zitten.

Aanbevolen artikelen