Wat is de ideale vloer voor in de kinderkamer?

ideale-vloer-voor-de-kinderkamer.

Het inrichten van de kinderkamer kan een van de leukste dingen zijn om te doen. Je wilt het er voor je kindje zo leuk en aangenaam mogelijk uit laten zien. Maar wat is een goede vloer voor in de kinderkamer eigenlijk? Hier vind je enkele praktische tips om te kiezen.

Zachte of harde ondergrond?

Wanneer je een vloer voor in de kinderkamer gaat kiezen, kom je al snel te staan voor de keuze: wil ik een zachte of harde vloer? Want het lijkt natuurlijk een fijn idee als je kind lekker op een warme vloerbedekking kan lopen. Maar wees er van bewust dat het onderhoud een stuk moeilijker kan zijn: op een harde vloer veeg je viezigheid meestal zo weg. Daarbij kan je er makkelijk voor kiezen om kleedjes te leggen waar je kindje op kan lopen en zitten.

vloer voor in de kinderkamer

Verschillende types vloeren

Er zijn diverse types vloeren waar je uit kunt kiezen. Als je je kind het liefst op een warme ondergrond laat lopen, kan je kiezen voor een vloer die geschikt is voor vloerverwarming. Dit kost wellicht meer, maar dan heb je wel de meest luxe vloer liggen. Kies het liefst niet voor een stenen vloer: als je kind valt zal dat een stuk pijnlijker zijn dan bij een laminaat of houten vloer. Doe inspiratie op bij een vloerspecialist om zo een goede vloer voor in de kinderkamer te kiezen.

Creatief aan de slag

Je wilt de kamer natuurlijk zo mooi mogelijk decoreren voor je kind in zijn of haar kleur. Je kunt daarbij kiezen voor een kleur die past bij het geslacht, maar ook voor een neutrale kleur. De vloer speelt daarbij een belangrijke rol: deze bepaalt de indruk van de kamer. Kies het liefst voor een lichte vloer. Deze zorgt voor een mooie, ruimtelijke indruk en geeft wat meer rust.

Ga voor kwaliteit

Bij de keuze voor een vloer voor in de kinderkamer is het belangrijk dat je ook kijkt naar de duurzaamheid van het materiaal. Kies liever een duurder laminaat wat goed bestand is tegen slijtage. De vloer zal namelijk genoeg te verduren krijgen door spullen die vallen, intensief gebruik en veel malen schoonmaken.

Aanbevolen artikelen