Wat mag er niet op je babykamer ontbreken

Het is best een uitdaging om je voor te bereiden op de komst van een kleintje. Er moet veel geregeld, gekocht en gedaan worden en het is een spannende tijd. Veel jonge ouders zijn bang dat ze iets compleet vergeten. Wat mag er nou echt niet op je babykamer ontbreken?

Mooi en veilig

Misschien heb je al een idee hoe je de babykamer in wil richten. Kleur, leuke meubeltjes, decoratie en allemaal mooi op elkaar afgestemd. Vergeet niet enkel te kijken naar wat mooi is, sta er vooral ook bij stil of het ook veilig is. In het begin kan je baby natuurlijk nergens heen, maar voor je het weet kruipt de baby het huis rond. Vooral dingetjes die los kunnen, zijn belangrijk om te vermijden. Ook haken aan de muur of splinters van een eventueel bedje wil je absoluut niet hebben. Check meerdere malen of de babykamer helemaal kindvriendijk is. Laat een familielid of vriendin dit ook nog eens doen, zo weet je zeker dat jullie niets hebben gemist.

babykamer

Essentieel

Wat er echt niet mag ontbreken zijn natuurlijk het bedje en de commode. Het zijn beide meubels om in te investeren. Als de commode bijvoorbeeld te laag is, heb je de komende maanden rugpijn. En als je je baby’s bedje toch niet zo handig vindt, is dat gewoon balen. En dat in een tijd dat je je daar totaal geen zorgen over hoort te maken. Kies je voor een wiegje? Dan is het handig om ook direct een ledikantje achter de hand te hebben. Een wiegje is immers niet voor heel lang.

Handig op de babykamer

Minder essentieel maar wel heel handig is een luieremmer. Deze houdt luchtjes binnen en het is makkelijk om er een naast de commode te hebben staan. Zo kun je de luiers direct goed opbergen en hoef je niet met vieze luiers en een baby op je arm van boven naar beneden. Iets waar je zelf erg blij mee gaat zijn, is het plaatsen van een lekkere zetel in de babykamer. Als je je baby dan voedt, kun je comfortabel zitten in de juiste houding voor het voeden. Een schommelstoel is hier een leuke optie, je moet er natuurlijk wel van houden. Natuurlijk heb je, vooral in een huis met bovenverdieping, een babyfoon nodig. Kijk bij de aanschaf naar bereik en extra opties zoals bijvoorbeeld ’terugpraat’ mogelijkheden of videobeelden. Een kast die in de buurt van de commode staat is ook handig. Nog beter, een commode met plek om kleertjes op te bergen. Zo kun je een nieuw rompertje pakken en tegelijk je kindje met een hand vast blijven houden als het op de commode ligt.

Niet te vol

De belangrijke dingen moet je zeker hebben staan op de babykamer, maar maak het er ook weer niet te vol. Het is misschien verleidelijk om van alles te kopen waardoor de kamer er nog leuker of schattiger uit ziet. Toch is het alles behalve handig. Wanneer je kindje ’s nachts huilt voor de voeding, wil je niet een hele barrière te hoeven doorbreken van meubeltjes knuffels en speelgoed, voordat je bij je kindje bent. Hou het dus simpel voor zover dat kan, en laat gerust ruimte vrij. Denk goed na, wat gaat handig zijn. Stel je verschillende situaties voor en kijk dan welke meubels het allemaal makkelijker kunnen maken. Zo ben je goed voorbereidt voor de komst van je baby en heb je een babykamer waar jullie straks allebei van kunnen genieten.

Aanbevolen artikelen