Verschillende soorten slaapkamerkasten

Het inrichten van een nieuwe slaapkamer is steeds een leuk vooruitzicht. Het is een ruimte die rust moet uitstralen, maar ze moet ook praktisch zijn. Je brengt er al slapend veel tijd in door, maar ook om je om te kleden, te lezen in bed,… Op zoek dus naar de ideale slaapkamerkast om kledij en lakens in op te bergen. Welke soorten zijn er en hoe kies jij er de ideale uit?kledingkast-op-maat

Kledingkast op maat laten maken

Je kunt een kledingkast op maat laten maken. Ingemaakte kasten zijn zeer praktisch en kunnen perfect op maat van je interieur ingepast worden. Geen vervelende spleten tussen muur en kast waar stof kan blijven hangen. Ook voor slaapkamers die bijvoorbeeld onder een schuin dak liggen is maatwerk de aan te raden keuze. Kasten op maat passen zowel bij kleinere als grotere ruimtes. Vraag hierover gerust meer info bij de meubelmakerij. Maatwerk is gemiddeld iets duurder in aanschaf.

Inloopkast

Een inloopkast is zeer praktisch als je er de nodige ruimte voor hebt. Je kunt je makkelijk omkleden in de kast en hebt steeds een duidelijk overzicht. Inloopkasten zijn over het algemeen open, zonder deuren. Heb je een nieuwbouwproject en droom je al jaren van een inloopkast? Zorg dan zeker dat hiervoor ruimte op het plan is ingepast. Je kunt inloopkasten maken in maatwerk, maar ze worden ook in standaard maten aangeboden. Handig is ook dat je kunt werken met lades, schappen, hangers of zelfs aparte vakken voor je schoenen kunt voorzien. Inloopkasten bestaan voor elk budget, maar zijn over het algemeen iets duurder.

Schuifdeurkast

De schuifdeurkast is dan weer praktisch als de ruimte in de slaapkamer niet zo groot is. Je hoeft geen plaats te voorzien voor te grote deuren die open moeten, de deuren schuiven makkelijk achter elkaar voor het optimale gebruik van ruimte. Ze bestaan in verschillende maten, vormen en kleuren. Eventueel met een spiegel ingewerkt, of met twee of drie panelen. Al naar gelang de grootte van de kamer en jouw wens uiteraard. Je kunt compartimenten kiezen met schappen, hangers en zelfs laden, als de ruimte dit toestaat. Bestaat voor elk budget.

Dressoirkast

Een dressoirkast is handig voor sokken, lingerie, wat nachtcrème of zakdoekjes. Naast het praktische aspect van de dressoirkast, kun je er ook decoratie als wat fotootjes of kaarsjes op plaatsen. Dressoirkasten zijn minder geschikt voor grote stukken kledij omdat hier enkel met lades wordt gewerkt. Gepast voor elk budget.

dressoirkast

Conclusie

Aan keuze niet tekort bij de beslissing welke slaapkamerkast je wenst. Belangrijk bij je keuze is optimaal gebruik van de ruimte, de praktische kant van de kast en uiteraard ook het budget.

Aanbevolen artikelen