Nachtkastjes

Voor de creatieve zielen die liever zelf kleine meubels in elkaar steken en geen onnodige kosten willen maken zijn er heel wat manieren om de kamer een leuke sfeer te geven. Zo kun je zelf een nachtkastje maken van zowat alle materialen; daardoor ben je niet alleen creatief bezig, maar voorzie je je slaapkamer ook nog eens van een gepersonaliseerd, spotgoedkoop nachtkastje dat je ’s morgens bij het openen van je ogen meteen een goed gevoel geeft!

zelf-een-nachtkastje-maken nachtkastje

Verschillende manieren

Zelf een nachtkastje maken vraagt eerst en vooral heel wat verbeelding: je kan eender welk oud materiaal gebruiken om je slaapkamer sfeervollen en unieker te maken, of dat nu met houten planken, een trommel of een oude kist gebeurt. De mogelijkheden zijn oneindig, maar hopelijk geven deze ideetjes je de nodige motivatie om zelf de handen uit de mouwen te steken!

1. Gebruik oude kisten of koffers

Eenvoudiger kan het niet worden: stapel gewoon een paar uit leer vervaardigde, klassieke kisten of koffers op elkaar en je hebt meteen een stijlvolle nieuwe look voor je slaapkamer. Zo vraagt een DIY nachtkastje maken geen tijd, geen geld en vooral geen moeite, maar het eindproduct doet wel perfect dienst als kastje om je wekker, gsm of nachtlampje op te plaatsen.

2. Een muzikaal nachtkastje

Een muziekfan? Waarom dan je passie voor muziek niet meenemen naar de kamer? Een oude trommel op een verhoogje is ideaal om de kamer een extra muzikale atmosfeer te bezorgen en zo hoef je geen afscheid te nemen van je favoriete muziekinstrument. Muzikale dromen toegewenst met dit originele stukje meubilair!

3. Een touw en een plankje

Dit nachtkastje vraagt dan misschien wel wat meer werk, het eindresultaat is de moeite zeker waard. Maak een stuk touw vast aan je plafond en hang er onderaan een houten plankje aan vast, zodat je een soort nachtkast-wip krijgt. Ideaal voor wie wel houdt van een speelse noot in de slaapkamer.

3. Nog meer materialen om te hergebruiken

Voor de allergoedkoopste manier om zelf een design nachtkastje te maken zijn bijvoorbeeld oude fruitkistjes perfect geschikt. Hang ze op, zet er wieltjes onder of draai ze gewoon op hun kant. Je kunt bijvoorbeeld ook cementblokken op elkaar stapelen en er een wekker, boeken of een nachtlampje in plaatsen. Supereenvoudig en stijlvol! Een oude houten regenton kan ook dienst doen als nachtkastje: het is stevig, geeft je kamer een gezellige sfeer en gaat lang mee zolang de ton niet rot of versleten is.
Heb je een oude houten trapladdertje dat je niet meer gebruikt? Schakel het dan in als nachtkastje. Zo kan je op de verschillende treden allerlei spullen plaatsen, waardoor het niet enkel goed is voor de portemonnee, maar je er nog eens plaats mee kunt besparen ook!

4. De winnaar: een oude naaimachine als nachtkastje

Deze originele manier om een DIY nachtkastje te maken wint het van alle andere: gebruik het werkblad van een oude naaimachine – zo één waar je onderaan moet aan trappen om de machine in gang te krijgen – om er een prachtig klassieken nachttafeltje van te maken. Zo heb je dankzij het blad niet enkel extra veel plaats om je spullen op te plaatsen, maar de ruimte onderaan kan je ook nog eens gebruiken om bijvoorbeeld handdoeken of boeken in op te bergen. Stijlvol én functioneel!

Aanbevolen artikelen