Wakker worden door de wekker

Minst of meest fijne apparaat in huis?


Heb jij echt een haat-liefde-verhouding met je wekker? Zou je dat ding af en toe wel door het raam naar buiten willen gooien? Wellicht heb je dan gewoon niet de juiste wekker. Er zijn zoveel soorten te verkrijgen, dat er vast wel een variant is die bij jou past en die jou niet iedere ochtend irriteert. Laten we eerlijk zijn: wie vindt het nou niet fijn om gewoon elke dag uit zichzelf wakker te kunnen worden? Dan weet je toch pas echt zeker dat je bent uitgeslapen? Helaas is dat plezier voor de meeste mensen alleen weggelegd tijdens de vakanties of misschien in het weekend. Al zijn er genoeg mensen die ook in het weekend wakker worden gemaakt door een of andere wekker. Ook als het om alarmklokken gaat, is er gelukkig voor elk wat wils. Word jij graag gewekt door middel van muziek? Vind je het plezierig als je geleidelijk wakker wordt gemaakt? Misschien zelfs door middel van licht dat steeds feller wordt? Is voor jou een ouderwetse rinkelwekker gewoon helemaal ideaal? Neem geen genoegen met een wekker die je al jarenlang hebt, zeker niet wanneer deze je niet bevalt. Er is vast een wekker te vinden waardoor je elke morgen weer met een plezierig gevoel je bed uitstapt. Misschien een wekkerradio? Dan ben je direct op de hoogte van de actuele nieuwtjes. 

Voordeel van wekkerradio’s


Het eerste grote voordeel van een wekkerradio is dat het aanbod enorm is. De kans dat je een wekker vindt die jij mooi, handig en praktisch vindt, is erg groot. Daarnaast kun je zelf bepalen of je wakker wordt door middel van je favoriete muziek of dat je direct aan het begin van de dag helemaal op de hoogte bent van het nieuws in binnen- en buitenland. Een wekkerradio is eigenlijk een digitale wekker en een radio in een. Je kunt ook kiezen voor een zoemgeluid als je liever niet gewekt wordt door middel van muziek of nieuws. Je zou er ook voor kunnen kiezen om eerst rustig wakker te worden door een zoemgeluid en dat je dan nog even in je bed blijft liggen. Wanneer je helder genoeg bent, schakel je over op het nieuws en pas daarna stap je uit je ledikant. De meeste mensen zullen echter toch wel kiezen voor muziek tijdens het ontwaken. Anders kun je tenslotte net zo goed een ander soort wekker kopen. Je zet de radio uiteraard op een door jou zelf uitgekozen zender. Meestal is het bij wekkerradio’s mogelijk om voor zowel FM als AM te kiezen. Ga je graag voor kwaliteit, neem dan bijvoorbeeld een dab wekkerradio. Deze zijn in verschillende modellen en formaten verkrijgbaar. Zelfs een dab wekkerradio in zakformaat behoort tot de mogelijkheden. Ook wanneer je kiest voor een Philips wekkerradio, weet je zeker dat je een goede keus maakt. Het aanbod is enorm en je bent verzekerd van goede kwaliteit. Als het gaat om een Philips wekkerradio, kun je een standaard model nemen met een groot display waarop je alle cijfers duidelijk kunt lezen. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een wekkerradio waarbij je gebruik kunt maken van een wake-up light. Je wordt dan wakker door zowel licht als geluid of je maakt een keuze tussen beiden. De wekker doet precies wat jij wilt en wat jij nodig hebt. En die behoeften kunnen uiteraard per dag verschillen. 

Wekker kopen


Je bent echt op zoek naar een nieuwe wekker? Je doet het al jaren zonder, maar dat bevalt toch niet meer? Je oude wekker is kapot of je vindt hem gewoon niet meer prettig? Bedenk voordat je een nieuwe wekker gaat kopen wat je allemaal nodig hebt. Er zijn zoveel soorten wekkers te koop, dat je anders wellicht echt door de bomen het bos niet meer ziet. Ben je op zoek naar een kinderwekker? Ga je voor een wekkerradio? Wil je liever een wekker app? Dat kan natuurlijk ook, dan is een wekker kopen zelfs niet eens nodig. Er zijn diverse wekker apps die heel handig zijn om te gebruiken tijdens het ontwaken. Er is vast en zeker een wekker app te vinden die jij prettig en handig vindt. Ben je soms op zoek naar een reiswekker? In dat geval vind je het vast handig dat de wekker niet te zwaar en te groot is. Bij een reiswekker is het ook van belang dat je de tijd goed kunt zien in het donker. Tijdens een vakantietrip is het niet altijd mogelijk om midden in de nacht een lampje aan te knippen. Een reiswekker met licht is dan wel net zo prettig. 

Kinderwekker


Een heel apart soort wekkers vormen de wekkers voor kinderen. Wellicht denk je dat een kind nog geen wekker nodig heeft en in sommige gevallen is dat ook zo. Toch vinden veel peuters en kleuters het wel heel wijs om een eigen wekker te hebben. Het kan bijvoorbeeld een erg leuk verjaardagscadeautje zijn. Soms is het niet alleen handig voor het kind zelf, maar kun je ook als vader en moeder veel baat hebben bij een goede kinderwekker. Je moet dan vooral denken aan een zogenoemde slaaptrainer. Is het voor jou ook een grote en al lang gekoesterde wens om ’s morgens eens wat langer door te slapen? Heb je zelfs in het weekend om zes uur een van je lieve kinderen bij je bed staan? Een slaaptrainer kan in dat geval echt uitkomst bieden. Kinderen hebben vanuit zichzelf nog geen tijdsbesef en komen gewoon uit bed wanneer ze wakker zijn. Kies je echter voor een speciale kinderwekker, dan kun je het tijdsbesef bij je kind stimuleren. Ook kun je afspreken dat je zoon of dochter niet voor een bepaalde tijd uit zijn of haar bed komt. Door middel van een slaaptrainer gaat dit spelenderwijs en meestal werkt het heel goed.

Aanbevolen artikelen