Deze simpele slaapkamer rituelen zullen jouw leven veranderen

slaapkamer rituelen

Slapen is een van de fijnste dingen die de mens kan doen. Daarnaast is het ook nog eens cruciaal voor een stressvrij en gezond leven. Toch kampen steeds meer mensen met slaaptekort en dit heeft alles te maken met onze gewoonten. Met een paar kleine aanpassingen krijg je de rust terug om een heerlijke nachtrust te genieten. Lees snel verder voor 5 simpele slaapkamer rituelen die jouw leven zullen veranderen! 

Sluit je de avond steevast af met een rondje social media op je telefoon? Is jouw bed altijd een puinhoop tenzij je nét je bed hebt verschoond? Lees dan snel verder, want met deze simpele slaapkamer rituelen maak jij een wereld van verschil voor jouw nachtrust!

Maak je bed ’s ochtend op 

Laat jij jouw bed altijd in puinhoop achter wanneer je ’s ochtends opstaat? Dat is best begrijpelijk, want tegenwoordig hebben we het altijd druk, druk, druk. Dat maakt het verleidelijk om uit bed te springen en gelijk aan de dag te beginnen. Zeker wanneer je misschien toch weer een keer te vaak omgedraaid hebt. Toch ga jij vanaf nu elke ochtend je bed netjes opmaken. Uit verschillende onderzoeken blijft namelijk dat dit een ontzettend groot effect heeft op jouw gemoedstoestand de rest van de dag. Zo zouden mensen die elke dag hun bed opmaken meer doorzettingsvermogen hebben, creatiever zijn én over het algemeen productiever zijn, waardoor succes in het leven toeneemt. Dit heeft alles te maken met het feit dat ons brein graag taken afrondt. As je ’s ochtends al gelijk een taak kan afvinken, hoe klein ook, zal je brein dit de rest van de dag alleen maar meer willen doen. Het resultaat? Een leeg to do-lijstje aan het eind van de dag én slapen met een gevoel van voldoening. En laten we eerlijk zijn, wat is er nou lekkerder dan ’s avonds in een fris bed stappen

Een moment voor jezelf

Zeker met een gezin is de kans groot dat je tot het eind van de dag aan van alles en nog wat aan het denken bent, behalve jezelf. Voor een goede nachtrust is het daarom belangrijk om elke avond voor het slapengaan een moment te nemen voor jezelf. Denk aan yoga, een maskertje of een ontspannend bad. Zo ga je heerlijke ontspannend in bed liggen en dat is het ultieme recept voor een heerlijke nachtrust! 

Schrijf ’s avonds een to do-lijstje voor de volgende dag

Lig jij ’s avonds in bed vaak te piekeren over wat je de volgende dag allemaal nog moet doen en écht niet mag vergeten? Dat is een vervelende spiraal die jouw nachtrust flink in de weg kan liggen. Niet alleen val je moeilijker in slaap, maar je slaapt ook nog eens onrustig door die piekergedachten. Dit kan je makkelijk oplossen door elke avond een to do-lijstje te schrijven voor de volgende dag. Schrijf alles van je af wat je de volgende dag echt niet mag vergeten en zo hoef jij er in bed niet meer om te malen. Opgelost!

Verspreid een kalmerende geur met bloemen

Door jouw slaapkamer zo aangenaam mogelijk te maken, word je nachtrust ook beter. Verspreid daarom een aangename geur door je kamer die kalmerend werkt. Zet bijvoorbeeld een lekkere geurkaars of een mooie bos bloemen op je nachtkastje. Denk aan Jasmijn, lavendel, fresia’s of rozen. Gegarandeerd succes!

Leg je telefoon op tijd weg 

Een van de slechtste gewoonten waarmee we onze nachtrust saboteren is de hele dag staren naar het blauwe licht van jouw laptop of telefoon. Ben je gewend om in bed nog even social media te checken, wat artikelen te lezen of berichtjes te beantwoorden op je telefoon? Niet meer doen! Het blauwe licht zorgt er namelijk voor dat je lichaam minder melatonine aanmaakt en je biologische klok wordt verstoord. Leg je telefoon daarom minstens twee uur voor het slapengaan weg. De wereld kan wel wachten, morgen weer een dag! 

Als je van deze 5 rituelen een gewoonte maakt, zal jouw nachtrust binnen in een mum van tijd verbeteren. Zoals je ziet, kom je met een paar kleine aanpassingen vaak al een heel eind. Je hoeft niet elke avond te mediteren voor een goede nachtrust. Leer gewoon deze gezonde gewoonten aan en jij zal slapen als doornroosje! 

Aanbevolen artikelen