2 redenen om voor slimme alarmen te kiezen

slimme alarmsystemen

Een alarminstallatie om je persoonlijke eigendommen te beschermen is niet nieuw meer, een slim alarm is niet voor iedereen gesneden koek. Wat bedoelen we eigenlijk met slimme apparaten en hoe werkt dit op een alarm? Hier zijn twee redenen om voor slimme alarmen te kiezen. Klinkt dat een beetje aan de karige kant? Lees dan snel verder want deze twee redenen kunnen verstrekkende gevolgen hebben.

Wat is een slim alarm eigenlijk?

Smart home wordt ook wel huisautomatisering genoemd. Er zijn slimme lampen, luidsprekers, gordijnen en alarmsystemen. Op de website van Somfy Nederland & Poweredblinds vind je allerlei slimme apparaten en toepassingen, daar moet je zeker eens een kijkje nemen. Wat maakt een apparaat slim? In basis gaat het om twee zaken; koppelbaar met andere producten of diensten en software die aanpasbaar is. Neem bijvoorbeeld een standaard koffiezetapparaat. Je doet er koffie in, drukt op de knop en daarmee ben je ongeveer wel klaar. Dan zijn er slimme koffiezetapparaten. Die kun je instellen om op een specifieke tijd koffie te zetten. Door een software upgrade door te voeren wordt de kwaliteit van de koffie met precies hetzelfde apparaat verder verbeterd. En als de koffie op is dan wordt er automatisch een zak bonen op je boodschappenlijstje geplaatst.

Een slim alarm kun je koppelen aan bijvoorbeeld de verlichting of de screens die voor de vensters hangen. Daarnaast kun je via de cloud het systeem beheren of upgrades doorvoeren. Je kunt zelfs bij detectie van een inbreker jouw slimme koffiezetapparaat een kop espresso laten zetten. Als er iemand over de vloer komt is het wel zo netjes om ze iets aan te bieden!

Daarom kies je voor slimme alarmen

Maar we zouden twee redenen geven voor een slim alarm in huis. Eigenlijk is deze opsomming heel eenvoudig te maken; buiten en binnen.

1. Slim alarm voor buiten

Een alarm in combinatie met IP camera’s rondom de woning zorgt ervoor dat potentiële indringers tijdig opgemerkt worden. Een hoorbaar signaal kan de omgeving op de hoogte stellen, er wordt daarnaast ook een bericht verzonden naar je smartphone of naar mensen in de buurt die je kunnen helpen. Alle gevaren en ongemakken buitenshuis kun je zo registreren. Vervolgens bepaal je het verdere verloop door koppelingen te maken met software.

2. Slim alarm voor binnen

Binnen in huis kun je op iedere verdieping een slim rookalarm installeren. Op het moment dat het alarm geactiveerd wordt kun je de verlichting in laten schakelen, deursloten automatisch laten openen of het alarm een melding door laten geven aan partijen die het moeten weten. Daarnaast kan een alarm binnen ook de veiligheid bevorderen. Je kunt bijvoorbeeld een IP camera met alarmering in huis plaatsen die jouw kinderen of huisdieren in de gaten houdt. Of inbrekers op heterdaad betrapt.

Kunstmatige intelligentie

Met name zelfstandig functionerende apparaten worden uitgerust met kunstmatige intelligentie software. Dit betekent dat ze beter en ‘slimmer’ worden naarmate je ze vaker gebruikt. Zo zal een zelflerende thermostaat steeds beter het gedrag van bewoners leren kennen. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in iedere kamer aangenaam is met een minimaal energieverbruik. Een alarmsysteem kan zo bijvoorbeeld mensen van dieren onderscheiden of vertrouwde personen herkennen. Dit soort functies kunnen ook later worden toegevoegd aan een apparaat via internet.

Aanbevolen artikelen