Zorgen voor een frisse slaapkamer

frisse slaapkamer

Idealiter zou je slaapkamer een plek van rust en comfort moeten zijn. Maar als geuren zich ophopen in deze ruimte, is het moeilijk om tot rust te komen. Conventionele luchtverfrissers zitten vaak vol met giftige chemicaliën die bij inademing schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Gelukkig zijn er tal van manieren om je slaapkamer weer lekker te laten ruiken zonder jezelf of de mensen om je heen te schaden. Uiteraard begint dit met een goede wasmachine. Komt jouw was er niet helemaal fris uit? Geen nood, tegenwoordig vind je in bijna elke stad een witgoed outlet. Lees snel verder voor meer tips!

Je slaapkamer schoonmaken: open je ramen

Zet indien mogelijk minstens één keer per week je raam open om wat frisse lucht door je kamer te laten waaien. Er is geen betere lucht dan frisse lucht, bovendien kan direct zonlicht schimmels en andere geur veroorzakende bacteriën doden. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan buitenlucht minder giftig zijn dan binnenlucht, waar zaken als loodstof, radon en andere gifstoffen zich kunnen ophopen. Zet bij mooi weer je ramen één keer per dag minimaal 5 minuten open!

Maak het bed schoon

Was je lakens en kussenslopen één keer per week en maak je dekbed minstens één keer per seizoen (elke 3 maanden) schoon. Beddengoed kan gaan stinken als je het niet regelmatig wast. In plaats van je bed direct na het opstaan ​​op te maken, trek je de lakens naar beneden zodat de matras minimaal 30 minuten kan luchten. Je lichaam geeft vocht af als je slaapt, waardoor het beddengoed vochtig kan worden, waardoor het een broedplaats wordt voor schimmels en bacteriën.

Veeg oppervlakken af ​​met een vochtige doek

Gebruik een microvezel doek om stof op te vangen, of overweeg om zelfgemaakte citroen doeken te gebruiken voor een extra frisse geur. Maak deze stof lappen van tevoren en gebruik ze om je boekenplanken, vensterbanken, elektronica en andere zaken af ​​te stoffen. Meng 250 ml water, 250 ml witte azijn en 1 eetlepel (15 ml) olijfolie.

Week een paar stofdoeken in de oplossing. Oude t-shirts, ondergoed en sokken kunnen een tweede leven krijgen als poetsdoeken!

Wring de vodden uit zodat ze vochtig droog zijn en plaats ze in een glazen pot, leg ze in laagjes met de schil van 1 in een paar stukjes gesneden citroen. Sluit de pot goed af.

Om het extra lekker te laten ruiken, verdun je een paar druppels van je favoriete etherische olie in water. Bevochtig een doek met de olie-oplossing en gebruik die om stoffige oppervlakken af ​​te vegen!

Aanbevolen artikelen