Wat worden de slaapkamertrends van 2023?

Hoewel slaapkamers worden beschouwd als het toevluchtsoord van onze huizen, staan ​​ze vaak laag op de lijst met kamers die moeten worden opgefrist. In plaats daarvan stelen gedeelde ruimtes zoals woonkamers en keukens de focus als het gaat om updates en aanpassingen. We zijn hier echter om je te vertellen dat je een mooie, bijgewerkte slaapkamer verdient voor 2023 en zo nog meer tot rust kunt komen. Er zijn natuurlijk allerlei technische trends, zoals de populariteit van infrarood panelen, maar in dit artikel kijken we naar de trends op het gebied van het interieur van de slaapkamer in 2023!

Vrede en harmonie in de slaapkamer

De huidige trend naar rustgevende ruimtes zal zich het komende jaar voortzetten in een slaapkamertrend. Moderne organische kleuren en texturen zijn nog steeds erg ‘in’ en brengen rust en harmonie in een ruimte. Onopvallende en lichte meubels blijven populair en trendy. En waar vroeger een wastafelset werd gezien als luxe, willen we tegenwoordig juist dat soort elementen mijden in onze slaapkamers.

Warme, aardse tonen en kleuren

Slaapkamers zijn in 2023 aan het opwarmen. We zullen veel aardse tinten zien met een warme, geruststellende uitstraling, zoals koraal, maar ook gelaagdheid in donkere tinten. Dit voegt diepte toe en de kleur koraal voegt een modern tintje toe.

Meer nadruk op lichtontwerp

Naast de kleuren op de muren, zal in 2023 ook verlichting gebruikt worden om warmte te benadrukken. “org ervoor dat je nadenkt over verlichting, want het is zo belangrijk in een slaapkamer. Warme gloeilampen brengen de rode ondertonen in het donker naar voren en omhullen de slaapkamer met een warme gloed. Door een verscheidenheid aan verlichting toe te voegen, van plafondverlichting tot hangende verlichting boven de nachtkastjes, kun je je gemakkelijk aanpassen aan hoe je de ruimte gebruikt.

Speelse lampenkappen en licht bekledingen

2023 zal veel meer expressie brengen in kleinere accent stukken in onze slaapkamers, zoals lampenkappen. We voorspellen dat slaapkamerlampen veel meer verzadigde kleuren, meer glanzende dan matte afwerkingen en meer uitgebreide tinten zullen zien.

Kleine upgrades die superluxe zijn

Mensen zullen het komende jaar de kleine details van hun slaapkamers opwaarderen met als doel een luxere ruimte te creëren. Het is nu meer dan ooit belangrijk dat we rust in onze ruimtes hebben, zoals in onze slaapkamers, die passen bij onze unieke behoeften om te ontspannen en ons terug te trekken. Dit betekent voor iedereen iets anders, of het nu gaat om het investeren in meer kastruimte, een luxe item zoals nieuw beddengoed of het toevoegen van slimme technologie om het leven gemakkelijker te maken, zoals automatische zonwering of verlichting op afstand. De trend is om te focussen op wat je nodig hebt!

Aanbevolen artikelen