2 Tips om lichamelijke klachten te voorkomen

Ergonomie is iets waar we allemaal wel eens van gehoord hebben. Er wordt u vaak geadviseerd om de juiste houding aan te nemen tijdens het werk. De vraag is daarom meestal ook: “Wat is de beste houding?” Wij geven u hierbij een paar tips om uw houding te verbeteren, zodat lichamelijke klachten u niet in de weg zitten.

Gebruik van een zitbal

Deze bal ziet u steeds vaker voorbij komen. Het is een opblaasbare bal, die vaak ook gebruikt wordt bij physiotherapeuten. Zij gebruiken de bal meestal om stabiliteits oefeningen te oefenen.

Deze bal is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De juiste maat kunt u kiezen door te kijken naar uw bekken. De bekken moeten hoger zitten dan de knieën zodat uw benen een hoek van 90 graden maken.

Een normale zitbal bevat geen rugleuning. Wanneer u het fijner vindt om een rugleuning te hebben is dit mogelijk. Je kunt namelijk een onderstel kopen waar de bal in kan. Zo heeft u alsnog een rugleuning.

Heeft u al een zit-sta bureau?

Wanneer u snel last krijgt van lichamelijke klachten kunt u er ook voor kiezen om een zit-sta bureau aan te schaffen. Dit bureau is verstelbaar voor een hendel waarmee u het bureau omhoog en omlaag kunt doen. Het zit-sta bureau is precies zo gemaakt dat u er gemakkelijk aan kunt staan, wanneer u bijvoorbeeld te lang heeft gezeten.

Het beste is om een afwisseling voor u zelf te maken tussen het zitten en staan achter uw bureau. In het begin zal dit wat lastig voor u zijn, maar na verloop van tijd went u er aan. Probeer eens een afwisseling te maken door 2 uur te zitten en 2 uur te staan. U zult merken dat u oplettender bent en minder snel last krijgt van lichamelijke klachten.

Waar kunt u deze producten kopen?

U kunt eens een kijkje nemen op de website www.officetopper.com. Op deze website verkopen ze kantoorartikelen en kunnen ze u advies geven over uw gekozen producten. Ook beschikt Officetopper over een grote showroom waar u een kijkje zou kunnen nemen. Zo kunt u de artikelen zelf eens uitproberen en daaruit de beste keuze maken. Als u al direct weet wat u zoekt kunt u het ook gemakkelijk online bestellen door het product in uw winkelmandje te stoppen en af te rekenen.

Aanbevolen artikelen