Mooie kleuren voor in de slaapkamer

Een slaapkamer is een plek om tot rust te komen, om je terug te trekken van de buitenwereld en te herstellen hiervan. Tijdens de slaap verwerken we de prikkels van overdag. Het is prettig als dat in een omgeving kan, die rustig is. Daarnaast is een slaapkamer een plek waar je je veilig moet kunnen voelen om naakt te kunnen zijn met jezelf en je partner.

Om deze redenen wil je in de slaapkamer kleuren terug komen die de gemoederen op het gemak stellen. Omdat kleuren een bepaalde energetische trilling meedragen, kies je voor kleuren met een lage trilling. Speciaal voor diegene die de nachtrust willen bevorderen of een prettige slaapomgeving willen, hebben we inspiratie slaapkamer kleuren voor je. Ook gaan we in op de slaapkamertrends 2017.

Inspiratie slaapkamer kleuren

Het beste kom je tot rust in een warm en rustgevend nestje, zodat je jezelf de kans geeft om de prikkels van overdag te verwerken. Denk aan warme aardetinten zoals taupe. Taupe betekent vachtkleur. Door taupe te gebruiken op je slaapkamer voorzie je je slaapkamer van een warme vacht, zodat het bijna letterlijk een warm nestje wordt.

Andere prettige slaapkamer kleuren zijn grijs- en rustige pasteltinten. Taupe en grijs zijn ook maar saai als ze niet gebruikt worden met een accentkleur. Denk aan een zachtgeel of een warme licht oudroze voor wat kleuraccenten. Een accentkleur is een kleur die je beperkt tot accessoires. Indien je de muren in pastel gaat schilderen, verander je je kamer in een snoepwinkel. Schilder slechts “lambrisering” in pastel, of kies voor een dekbedovertrek, raambekleding, een wollen deken of sprei in een accentkleur.

Een andere kleur die zorgt voor diepe rust in de slaapkamer is donkerblauw. Denk er eens aan om de muur achter je bed te schilderen in een diepe, donkere blauwe kleur. Hang overigens geen kunst boven je bed. Dit leidt je onderbewuste te veel van slaap af.

Slaapkamertrends 2017

Volgens de trendwatchers gaan we over op warme aardse kleuren en groen van planten. Bij warme kleuren kun je denken aan terracotta of donkerbruin. Wil je echt warmte aanbrengen in je slaapkamer, dan is leemstuc niet weg te denken in je slaapkamerinterieur.

slaapkamertrends-2017

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/561050066063110136/

Een andere manier om warmte aan te brengen, is door het gebruik van een vloerkleede. Kies het liefst voor natuurlijke materialen, zoals wol, katoen, leer, sisal of zeegras. Een vloerkleed zorgt voor warme voetjes als je ’s ochtends uit je bed komt.

Planten, hoewel erg prettig en nuttig in huis, zijn geen fijne slaapkamerpartners. Ze onttrekken te veel energie aan de ruimte. Wil je toch een plantje op de vensterbank, kies dan voor een plant die de lucht voor je zuivert, zoals een kleine sansevieria. Ook de kleur groen op de muren is niet zo’n goed idee. Groen werkt wel ontspannend, maar op een actieve manier, zoals een frisse boswandeling dat doet.

Don’ts in je slaapkamer

Genoeg inspiratie voor mooie kleuren voor in de slaapkamer dus. Als kleuren je helpen om beter te slapen, waarom zouden we er geen gebruik van maken in ons toch al hectische leven?

Welke kleuren kun je beter in de verfhandel laten staan? Felle kleuren, zoals rood, paars, oranje, felgeel en felblauw zijn te heftig voor in de slaapkamer. Deze kleuren activeren ons, in plaats van dat ze ons tot rust brengen. Dit geldt ook voor je dekbedovertrek; gebruik liever geen felle kleuren en heftige patronen. En als je toch bezig bent, vervang dan gelijk het raceauto- en princessendekbedovertrek van de kleintjes.

Aanbevolen artikelen