Doe-het-zelf-ideeën voor jouw slaapkamer

diy slaapkamer

Wil jij de slaapkamer opnieuw inrichten maar heb je een klein budget? Of heb jij een meubelstuk in je hoofd dat je maar nergens kunt vinden? Door zelf de leukste items te maken bespaar je geld en zorg jij voor een uniek en origineel interieur. Wij hebben drie leuke ideeën voor je uitgelicht in dit artikel.

Bed maken van pallets

Denk jij aan een nieuwe inrichting voor de slaapkamer en vraag jij je direct af: hoeveel kan ik lenen? Er zijn een aantal zeer budgetvriendelijke oplossingen waarvoor je maar weinig spaargeld nodig hebt. Een palletbed heeft een hippe uitstraling en is ook nog eens zeer duurzaam. Pallets zijn namelijk al gemaakt van resthout en deze pallets geef jij weer een tweede leven. Schuur de pallets voor gebruik goed op en voorzie deze eventueel van een likje verf. Het maken van een palletbed is erg eenvoudig, je hoeft ze alleen nog maar naar boven te sjouwen en op hun plek te leggen. Door de open structuur heb je direct wat opbergruimte onder jouw bed, bijvoorbeeld om een paar tijdschriften te bewaren. Je kunt de pallets aan elkaar vastmaken. Als je een zwaar schuimmatras hebt zal dit niet nodig zijn.

Zelf kledingroede maken

Van een dikke tak maak jij zelf een stijlvolle kledingroede. Door het natuurlijke materiaal staat deze kledingroede mooi in ieder interieur en ook wordt jouw slaapkamer een stuk opgeruimder. Ligt er kleding op jouw bed, bureau, een stoel of op de grond? Niet lang meer, want jij gaat een eigen plekje maken voor jouw kledingstukken. Wat je nodig hebt is een geschikte tak. Zoek er eentje uit tijdens een wandeling door het bos of park of vraag aan de boswachter of hij of zij wat voor je heeft. Vraag altijd of je een bepaalde tak mee mag nemen, want zomaar meenemen is niet toegestaan. Deze tak zaag je vervolgens op de gewenste lengte en eventueel storende scheuten en zijtakjes verwijder je. De ruwe uiteinden kun je schuren. Boor gaten voor de haken waar je kledingstukken aan komen te hangen en twee gaten aan de andere kant van de tak voor de staaldraad, waarmee je de kledingroede gaat opgehangen.

Roomdivider DIY

Een groene roomdivider maak je gemakkelijk zelf. Je vult deze met verschillende planten, zodat je direct de natuur in huis haalt. Gebruik multiplex-platen om een stevige onderkant te maken met vakjes er in, zodat je hier accessoires, boeken of tijdschriften in op kunt bergen. Op deze basis komen latten te staan, met iets hoger dan ooghoogte een horizontale lat waar je hangplanten aan op kunt hangen. Door wieltjes onder de roomdivider te monteren kan je deze gemakkelijk verplaatsen. Ideaal voor in de woonkamer en slaapkamer, als je in een studio woont of als je op de gang wat spullen uit het oog wilt hebben.

Aanbevolen artikelen