Bamboe jaloezieën staan prachtig in de slaapkamer

Wil je graag een duurzame jaloezie in je slaapkamer die tegelijkertijd sterke en mooi is? Kies dan voor een design waar bamboe in is verwerkt. Er zijn meerdere redenen om voor dit prachtige stukje raambekleding te kiezen.

Duurzaam

Er zijn diverse materialen beschikbaar als je op zoek gaat naar een jaloezie. Waar bamboe vooral in uitblinkt is de duurzaamheid van het materiaal. Het is een materiaal wat erg lang meegaat en oogt nog eens erg luxe. Omdat een bamboeplant snel groeit, is het een beter materiaal om te gebruiken dan bomen, die veel langzamer groeien.

In het interieur

Bamboe jaloezieën geven een extra dimensie in jouw interieur. Niet alleen de standaard maat is mogelijk, ook kan je vaak bredere varianten kiezen, wat natuurlijk in een landelijke/vintage interieur extra stoer staat. Het materiaal zelf kan zowel dun als dik op maat gemaakt worden waardoor het in veel stijlen toegepast kan worden. Daarbij heb je ook de keuze in diverse kleuren om zo een leuke tint te geven bij je ramen. Of wat dacht je van een decoratieve band en bovenbak? Op het gebied van design geven winkels en webshops erg veel keuze om de jaloezieën te kunnen personaliseren naar jouw smaak.

Lichtinval

Omdat bamboe jaloezieën niet volledig aansluiten, zul je altijd wat lichtinval houden in de slaapkamer als deze gesloten zijn. Bij bredere stroken zal dit nog meer opvallen. Je kunt vaak afzonderlijk de hoeveelheid licht instellen door de lamellen in bepaalde hoeken te draaien. Houdt hier rekening mee als je graag een bedekking hebt in je slaapkamer die vooral verduistert. Het beste kan je dan kijken naar een combinatie met bijpassende rolgordijnen.

Onderhoud

Het onderhouden van bamboe jaloezieën is een klein klusje. Zorg dat je dagelijkse stof weghaalt met een microvezeldoek. Deze neemt stof erg goed op waardoor je een schone, mooie uitstraling behoudt. Bij grof vuil kun je de jaloezieën in water onderdompelen om deze goed schoon te krijgen, het bamboe is hier goed tegen bestand. Om grovere vlekken te voorkomen kan je het beste eenmaal per maand de stroken goed poetsen met een vochtige doek. gebruik daarbij altijd met een mild schoonmaakmiddel, een te sterk middel kan wellicht nare resultaten geven op het materiaal. Je kunt een keer per jaar je jaloezieën voorzien van een olie om ze een extra glans te geven als je dat mooi vindt.

Aanbevolen artikelen