Beste raamdecoratie voor in je slaapkamer

Als je op zoek bent naar raamdecoratie voor in je slaapkamer, heb je flink wat keuzemogelijkheden. Dit roept de vraag op wat de beste raamdecoratie voor je slaapkamer is. Er spelen hierbij meer factoren een rol dan je zelf in eerste instantie zult denken. In dit artikel nemen we de verschillende opties met je door.

Hoe raamdecoratie een bijdrage levert aan je slaapgedrag

Met de beste raamdecoratie voor je slaapkamer kun je een uitstekende combinatie maken tussen uitstraling en functionaliteit. We beginnen met dit laatste punt. Het is immers belangrijk dat raamdecoratie voor slaapkamers verduisterend zijn, geen gaten of kieren met het raam vormen om lichtinval te voorkomen en een isolerende werking hebben. Al deze punten hebben immers betrekking op ons slaapgedrag. Op het moment dat een slaapkamer wat meer verlicht is, denken de hersenen dat het dag is. Hierdoor slaap je lastiger in. Daarnaast speelt de temperatuur in de slaapkamer een rol in het slaapgedrag. De meest optimale temperatuur om in te slapen is 18 graden Celsius. Als je de keuze maakt voor raamdecoratie dat een isolerende werking heeft, zul je deze constante kamertemperatuur makkelijker in stand kunnen houden. Je raamdecoratie levert in dit opzicht een bijdrage aan je slaapgedrag/ kwaliteit!

Waarom gordijnen uitstekend geschikt zijn als raamdecoratie voor slaapkamers

Gordijnen zijn uitstekend geschikt als raamdecoratie voor slaapkamers. Gordijnen zorgen niet alleen voor de gewenste sfeer in een slaapkamer maar zorgen er ook voor dat er geen licht in de slaapkamer kan schijnen. Daarnaast hebben gordijnen een geluidsabsorberende functie en werken isolerend. Gordijnen houden de kou buiten en de warmte in huis. Met betrekking tot de verduisterende eigenschappen kun je een aantal keuzes maken. Er is hierin een duidelijke overtreffende trap waar te nemen. De verduisterende waarde hangt immers af van bijvoorbeeld de gekozen kleur en de voering. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een geweven dim out. Dit is een 3 laags geweven stof met een zwarte laag in het midden. Deze versie verduistert niet voor een volle 100% maar voor 90 tot 95%.  Een andere optie is een 3 pass gecoate stof. Deze gordijnen zijn wel 100% lichtdicht. Dit komt door de lichtdichte laag gecoate stof die op de achterkant van dit gordijn geplakt wordt.

Andere opties als je op zoek bent naar geschikte raamdecoratie voor de slaapkamer

Naast gordijnen zijn er uiteraard veel andere goede opties als je op zoek bent naar geschikte raamdecoratie voor de slaapkamer. Een rolgordijn op maat zorgt ervoor dat het gehele raam is afgesloten en er geen lichtstraaltje doorheen kan komen. Ook hierin heb je diverse keuzemogelijkheden met het oog op de verduisterende waarde van de stof en de uitstraling.  

Tot slot willen we de honingraat plisségordijn nog even onder je aandacht brengen. Ook dit is immers een prima optie als je op zoek bent naar geschikte raamdecoratie voor de slaapkamer. Een honingraat plisségordijn zorgt voor zowel verduistering als sfeer in je slaapkamer. Het verschil tussen een enkel plisségordijn en een honingraat plisségordijn is het aantal stoflagen. Een enkel plisségordijn heeft een enkele stof en een honingraat plisségordijn heeft er twee. De keuze voor de dubbele stof heeft als voordeel dat de koorden en de gaatjes niet zichtbaar zijn. Daarnaast zorgt de dubbele stof voor een warmtewerende-  en isolerende werking en dat komt je slaapkwaliteit weer ten goede.

Aanbevolen artikelen