Beauty walhalla: zo maak je een beautyhoek in je slaapkamer

een beautyhoek maken

Voor de meeste vrouwen is het een vast onderdeel van het ochtendritueel: een frisse make-up look aanbrengen. Droom je van een eigen beautyhoek waar je ongestoord aan de slag kan? Lees snel verder voor onze tips om een beautyhoek te maken in je slaapkamer!

Als je samenwoont kan je ochtendritueel flink verstoord worden. Sta je net een likje mascara aan te brengen, moeten manlief of je kinderen de badkamer in om te douchen. Een fijn ochtendritueel is het begin van een goede dag. Daarom is een plek waar je rustig make-up kan aanbrengen en je haar kan stylen geen overbodige luxe. Zie je het al voor je? ’S ochtends spring je eerst in de douche, om je vervolgens in alle rust mooi te maken in je eigen beautyhoek. Klinkt als een utopie? Nee hoor, een beautyhoek past in elke woning en wij vertellen je precies hoe je deze creëert! 

Maak een fijne plek vrij

De eerste stap in het creëren van een beautyhoek is het kiezen van de ideale plek. Het is belangrijk dat het een plek is die goed op de route ligt tijdens jouw ochtendroutine. Als je kledingkast op je slaapkamer staat, is het handig om hier ook gelijk je beautyhoek te maken. Als je hier echt geen plek voor hebt, kun je ook kiezen voor een andere ruimte zoals de gang. Als je maar ruimte kan maken om al jouw beautyspullen te bewaren en elke ochtend comfortabel plaats te nemen. Tip: kies een plek met ene stopcontact (in de buurt), zodat je in je beautyhoek gewoon aan de slag kan met haartangen en een föhn. 

een beautyhoek in je slaapkamer

Kies de juiste kleuren 

Omdat je beautyproducten waarschijnlijk alle kleuren van de regenboog hebben, zijn neutrale kleuren de beste optie voor je beautyhoek. Verf bijvoorbeeld de muur achter je kaptafel  wit, beige of grijs. Ook de kleuren van je meubels kies je het beste in neutrale kleuren of natuurlijke materialen. Denk aan een wit bureau en plantjes om de hoek aan te kleden. Natuurlijk kun je altijd een kleuraccent toevoegen, bijvoorbeeld door voor comfortabele, gekleurde kussens te kiezen. Creëer rust door te kiezen voor één kleur die je op verschillende plekken laat terugkomen. Bijvoorbeeld in de fotolijstjes, gordijnen of sieradendoosje. Door de rest van de kleuren neutraal te houden, wordt het niet te veel.

Neem handige en comfortabele meubels 

De bedoeling van een beautyhoek is natuurlijk dat je er comfortabel je ochtend kan starten of uren kan experimenteren met make-uplooks of interesse haarstijlen. Kies de meubels voor je beautyhoek daarom zorgvuldig uit. Denk aan een comfortabele stoel en een handig bureau met lades. Op die manier kan je al jouw producten overzichtelijk opbergen zodat je precies weet waar alles ligt en het geheel niet te rommelig wordt. Je mooiste producten kun je natuurlijk etaleren op je kaptafel. Tip: parfumflesjes kun je bewaren in een kruidenrekje op je tafel voor een mooi én opgeruimd effect. 

een beautyhoek

Plaats een grote spiegel

Een grote spiegel is natuurlijk onmisbaar in je beautyhoek. Een ronde spiegel past altijd goed bij een beautyhoek. Hoe groter de spiegel, hoe ruimer je beautyhoek ooit. Maak daar dus slim gebruik van door een grote spiegel te plaatsen die goed past bij de kleuren en uitstraling van jouw beautyhoek. Ook een make-upspiegel met vergroting is een goede toevoeging. Op die manier kan je het hele resultaat zien én inzoomen voor precisiewerk. 

Zorg voor goed licht 

Om er zeker van te zijn dat je make-uplook er mooi en natuurlijk uit ziet, is goede licht essentieel. Natuurlijk licht werkt het best, omdat dit weergeeft hoe jouw make-uplook eruit ziet wanneer je de voordeur uit wandelt. Het meest ideale is dus om je beautyhoek te plaatsen vlak bij een raam. Zorg in dat geval voor raambekleding, zoals luxaflex, vitrage of gordijnen, om te spelen met de lichtinval. Heb je geen plek voor een beautyhoek bij een raam? Geen probleem, dat is geen must! Zorg dan wel voor goede verlichting door bijvoorbeeld een spiegel te plaatsen met lampjes. Ook als je een raam in de buurt hebt, is verlichting heel belangrijk. Je hebt namelijk niet de hele dag goed daglicht. Denk maar aan de winter, wanneer je in de ochtend en begin van de avond al moet dealen met weinig tot geen daglicht. Een goede lamp zorgt ervoor dat je het hele jaar door én de hele dag kan experimenten in jouw beautyhoek!

een beautyhoek in je slaapkamer maken

Met deze tips creëer jij de ideale beautyhoek in jouw slaapkamer. Zeg maar vaarwel tegen ruzie in de badkamer. Met een eigen beautyhoek is je ochtendroutine nog nooit zo leuk én comfortbal geweest!

Aanbevolen artikelen