De redenen om voor een boxspring te kiezen

redenen om voor een boxspring te kiezen

Ben je toe aan een nieuw bed? Overweeg dan eens om voor en boxspring te gaan. Niet alleen slaapt dit erg fijn, dit type bed geeft ook een luxe uitstraling aan je slaapkamer. Je vindt dit type bed dan ook vaak in hotels. Niet voor niets dat er een ruime keuze in boxspring bedden is bij een expert als Beds & Bedding beddenspecialist, het zijn namelijk de meest populaire bedden van het moment. In deze blog vind je dan ook de redenen om te kiezen voor een boxspring in de slaapkamer.

Tegenwoordig heeft elke fabrikant van bedden boxsprings in hun collectie, zoals Serta boxsprings. Niet zo vreemd, want het zijn misschien wel de meest comfortabele bedden op de markt. Een boxspring ondersteund het matras door een ander matras dat daaronder ligt. Daaronder vind je weer veren die het onderste matras ondersteunen. Dit alles ligt in een bak.

Een boxspring bestaat uit verschillende lagen

Vroeger kozen vooral oudere mensen voor een boxspring, omdat deze hoger is dan de meeste bedden en men hierdoor makkelijk in en uit bed kan. Het grootste voordeel is echter het comfort. Een boxspring bestaat uit verschillende lagen, waarbij de onderste laag bestaat uit thermisch geharde veren. Het metaal van deze veren wordt tijdens het productieproces erg warm gemaakt, waardoor de veren sterker worden, niet snel vervormen en dus langer mee gaan.

Pocketvering boxspring en een bonell box

De veren die gebruikt worden bij een boxspring kunnen onderling verschillen. Zo kennen we eigenlijk twee typen. Bij pocketvering boxen zit elke veer in een textiele houder. De andere vorm is een zogenaamde bonell box. De veren die hierbij gebruikt worden zijn aan de uiteinden wijder dan de veren in het midden. Beide typen boxsprings liggen comfortabel en ventileren goed. Ben je wat groter en zwaarder, dan kun je waarschijnlijk het beste kiezen voor een pocketveer uitvoering, omdat deze dan een betere ondersteuning biedt.

Gemiddeld verliest een mens een halve liter vocht per nacht. Uiteraard moet dit vocht ergens heen, en dus trekt het in je beddengoed en matras. Omdat een boxspring een combinatie is van een matras en box is er een hele goede ventilatie. Hierdoor kan het vocht makkelijker verdampen en verdwijnen.

Een elektrisch verstelbare boxspring

Ben je iemand die graag nog leest of televisie kijkt in bed voor je gaat slapen? Dan is het wellicht verstandig om te kiezen voor een elektrisch verstelbare boxspring. Ook als je moeite hebt om uit bed te komen, kan een dergelijk verstelbaar bed fijn zijn. Met één druk op de knop komt het hoofdeinde namelijk omhoog en dan gaat dat een stuk makkelijker.

Een verstelbare boxspring kan ook erg praktisch zijn als je last hebt van je onderrug of benen. Als je namelijk het voeteneind van een boxspring wat omhoog zet komt er minder gewicht op je benen, waardoor dit ontlast. Daarnaast kantel je op die manier je bekken, wat op zijn beurt weer resulteert in minder spanning op de onderrug.

Heb je een tweepersoons bed nodig en moet die verstelbaar zijn? Geen probleem, want je kunt een boxspring als tweepersoons bed verstelbaar kopen, maar je kunt ook de bodem uit twee delen laten bestaan, die afzonderlijk te bedienen zijn. Zo kun jij nog even doorlezen, terwijl je partner al gaat slapen.

Aanbevolen artikelen