Een babykamer van steigerhout maken

Baby op komst? Dan heb je vast al ontdekt dat een babykamer inrichten duur kan zijn. Heb je er ook over nagedacht zelf de kinderkamer in elkaar te zetten? Dat is helemaal geen gek idee!  Het voordeel is dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en je er een hoop geld mee bespaart. Daarbij is het ook nog eens stijlvol! In dit blog gaan we je een aantal leuke ideeën geven, die je zelf kunt uitvoeren om een leuke babykamer te maken!

Waarom steigerhout?
Steigerhout is een mooie ruige houtsoort en erg populair als het komt tot het zelf maken van meubels. Het is makkelijk te bewerken en je kunt er vele kanten mee op. Daarbij is steigerhout tijdloos. Het geeft zowel een warm gevoel, als een stoere look! Voor zowel een jongen als meisjes kamer. Steigerhout komt in verschillende stijlen en kleuren. Zoek zelf de planken bij elkaar die goed bij elkaar passen of schilder ze in een andere kleur.
Je moet er wel voor zorgen dat je het hout goed opschuurt! Je wilt niet dat er splinters of grove stukjes uitsteken voor de veiligheid van je kind. Schaf hiervoor een schuurmachine aan.

Meubels van steigerhout
Commodo ’s  zijn ideaal om te maken met steigerhout! Ze zijn stevig en robuust, maar geven ook nog een lieve uitstraling. Het is handig hier veel lades of vakjes in te maken, zodat je alles bij de hand hebt. Maak vooraf een duidelijke bouwtekening en probeer creatief te zijn en het zo functioneel te bouwen als je zelf wilt.

babykamer inrichten

Je kunt van steigerhout ook een bijpassende kast maken of een kledingrek. Een kledingrek is handig omdat je de kleertjes zo snel bij de hand hebt en het er ook nog eens leuk uitziet! Monteer een steigerhouten plank aan de muur en bevestig aan de onderkant door middel van bijvoorbeeld een ketting, een gordijnroede of kastroede van dezelfde lengte.    

Muur van steigerhout
Je kunt het steigerhout in de muur later terugkomen. Je kunt er een scheidingswand van maken in je kamer of de muur mee bekleden. Zo creëer je een complete sfeer in de kamer!

Decoratie van steigerhout
Van steigerhout kun je makkelijk bijpassende en kleinere decoraties maken. Denk aan kapstokjes en naambordjes of houten wandkastjes. Hier kun je nog meer tips lezen over wat er niet mag ontbreken op je babykamer.

Succes met klussen!

Aanbevolen artikelen