Babykamer verven terwijl je zwanger bent? Dit zijn onze tips!

babykamer-verven

Ben je zwanger en is het de hoogste tijd om de kinderkamer te verven? Dat is geen probleem, maar lees dan wel even onze tips om de babykamer op een verantwoorde manier te verven! 

Een likje verf op de muren, een paar oude meubels nieuw leven in blazen en alle babyspullen klaarleggen. Dit zijn allemaal belangrijke dingen die nog moeten gebeuren voor de kinderkamer gevuld is met jouw kersverse baby. Natuurlijk begin je hier pas aan wanneer je al zwanger bent. Dat is maar goed ook, want waarschijnlijk heb of krijg je enorme nesteldrang. Alleen maar leuk dus, die kinderkamer babyproof maken. Alleen is het wel belangrijk dat je het verven op een verantwoorde manier doet, voor jezelf en voor je kleintje als die straks geboren is. Lees snel verder voor onze tips.

1. Veilige verf voor de babykamer

Misschien is dit een open deur of misschien wist je nog helemaal niet dat het een ding was. Verven is niet heel gezond wanneer je zwanger bent. Dit ligt aan de chemische stoffen die in de verf verwerkt zijn. Daarom laat je het verven het allerliefst over aan iemand anders. Is dit geen optie of wil je het echt heel graag zelf doen (we snappen dat zwangerschapsverlof ook saai kan zijn)? Dan is het goed om te zoeken naar veilige verf. Alle verf op waterbasis is bijvoorbeeld niet erg schadelijk voor jou en je baby. De regel is: hoe natuurlijker de verf, hoe beter! Blijf dus ver weg van verf met oplosmiddelen, zoals terpentine.

Is jouw kind al toe aan een groter bed? Lees dan hier hoe je het beste bedje uitzoekt. 

2. Zorg dat je héél goed ventileert 

Ventileren is enorm belangrijk tijdens én na het verven van de kinderkamer. Natuurlijk is het voor jou en de baby in je buik belangrijk om niet uren in die verflucht te staan. Tijdens het verven moet je dus zorgen dat er genoeg ramen en deuren openstaan. Verf je in de winter en is het koud? Zet dan alsnog die ramen open en trek een extra dik vest (of 3) aan. Ook na het verven is ventileren heel belangrijk. Het duurt even voordat die geur en stoffen echt uit de kamer getrokken zijn. Zorg daarom dat de kamer minstens een week voor de baby komt geverfd is. Laat in de tussentijd de ramen goed open staan, zodat alle schadelijke stoffen verdwenen zijn. Denk vooral niet dat een week overdreven is, goed ventileren is echt heel belangrijk!

3. Verf op kwaliteitsmeubels

Baby’s en kinderen zijn volop aan het ontdekken en dat betekent dat er ook wel eens een paar tanden in meubels gezet worden. Daarom is het enorm belangrijk om meubels te verven met kindvriendelijke en veilige verf. Fabrikanten van babymeubels zijn al jaren lang bezig om de kwaliteit van hun meubels te verbeteren en nóg kindvriendelijker te maken. Neem daar een voorbeeld aan en zorg dat je meubels voor de kinderkamer alleen opknapt met veilige verf. Voor je kind alleen het beste, toch? 

Met deze tips kan jij veilig aan de slag met het opknappen en klaarmaken van de kinderkamer. Wil je nog meer tips om de kinderkamer zelf aan te kleden? Lees dan dit artikel met tips!

Aanbevolen artikelen